Rijeka nema privilegiju bauljati po dnu ljestvice

Nedjelja, 05. kolovoza 2012. 14:38 Napisao  I. V.

U prva tri kola igru Rijeke karakterizira stihija emocija i promašenih prilika iz prekida

 

 

 

Dražen Medić utonuo je u tmurne misli nakon poraza od Rijeke, predsjednik Zagreba zabrinuto je ostao sjediti u praznoj loži kada su se reflektori ugasili. Zagreb je doživio treći uzastopni poraz i već na početku prvenstva postao izgledni kandidat za ispadanje. Trener Zagreba Dražen Besek otvoreno priznaje da ovakva momčad Zagreba neće izdržati zahtjeve prve lige. Navikao je Medić na slične situacije, u jednom razdoblju izdržao je sedam uzastopnih poraza prije nego što je smijenio trenera Luku Pavlovića.

Početna euforija na Kantridi brzo je splasnula zbog toga što Rijeka igra ispod realnih očekivanja. Realna očekivanja nisu titule prvaka nego utakmice dostojne kvalitete igrača Rijeke, u zapisniku utakmice protiv Zagreba navedena su imena  petorice bivših (Vranješ, Benko, Neretljak, Mierzejewski, Gabrić) i jednog aktualnog reprezentativca (Knežević). A utakmicu je ničim izazvanim potezom odlučio Ivor Weitzer, koji je prošle sezone igrao u drugoj ligi!

Ova momčad Rijeke nije selekcionirana da bi se nadtrčavala nego nadigravala.  U nadigravanju protiv najslabijih momčadi (Zagreb, Zadar) u ligi napadač Leon Benko nije dobio ni jednu upotrebljivu loptu za pogodak! Tijekom priprema Benko je lakoćom tresao mreže, pa ispada da je zaboravio davati pogotke kada je prvenstvo počelo. Čemu potraga za još jednim klasičnim napadačem ako kroz posjed lopte momčad ulazi u završnicu s jednim (Benko) igračem? Jedan nadahnuti potez (Weitzer) ne može sakriti činjenicu da u prva tri kola igru Rijeke karakterizira stihija emocija i promašenih prilika iz prekida.  

 Pojedinačno, jedini igrač koji uočljivo diže razinu igre je Lukasz Mierzejewski.  Svi igrači po vokaciji zaduženi za progresiju igraju ispod očekivanja, što ne može biti slučajno. Zato je  pobjeda u Kranjčevićevoj iznimno važna. Nakratko je splasnuo pritisak na igrače i poglavito na trenera Elvisa Scoriju, koji kroz igrače traži idealnu momčad. Učinkovitu igru još uvijek nije pronašao,  kao da su tek počele pripreme za sezonu.  

 U sljedećem kolu na Kantridu dolazi zahuktala Lokomotiva, druga momčad Dinama drži vrh ljestvice dok igra rasterećni nogomet. Rijeka neće igrati rastrećeno pred svojim navijačima, jer nema privilegiju poput Zagreba bauljati pri dnu ljestvice dok se stvara momčad.

 

 

 

loading...