Snježana Petika: Pitanje je zašto do sada nismo bili u vrhu svjetskoga rukometa

Ponedjeljak, 06. kolovoza 2012. 12:21 Napisao  Milan Kosanović

Uvijek sam govorila da mi po kriteriju kvalitete spadamo među pet najboljih reprezentacija na svijetu, a zašto to do sada nije bilo tako o tome ne bih željela pričati, rekla je Snježana Petika

 

 

 

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija na Olimpijskim igrama u Londonu piše najveće uspjehe hrvatskog ženskog rukometa u njegovoj povijesti. Izbornik Vladimir Canjuga  odradio je veliki posao, a već sada možemo reći da je Hrvatska u samom vrhu  svjetskog ženskog rukometa.

Zaštitni znak hrvatskog ženskog rukometa, igračica koja je u dva navrata nastupala za Selekciju Svijeta, tri puta za Selekciju Europe, sedam puta proglašena je najboljom rukometašicom Hrvatske, osvojila je Ligu prvakinja u dresu svoje Podravke za koju je odigrala 673 susreta i zabila čak 4146 golova.  Njezino ime je Snježana Petika, a uz gore nabrojene uspjehe dodajmo još i devet naslova prvaka Hrvatske te isto toliko osvojenih Kupova Hrvatske.

Rukometašica koja je u dva navrata bila najbolji strijelac Lige prvaka ponudila nam je svoje mišljenje o nastupima hrvatskih rukometašica na Olimpijskim igrama u Londonu. 

-  Iskreno, ja sam to znala i prije nastupa na Olimpijskim igrama, započela je Petika te nastavila:

- Uvijek sam govorila da mi po kriteriju kvalitete spadamo među pet najboljih reprezentacija na svijetu, a zašto to do sada nije bilo tako o tome ne bih željela pričati. Redovito pratim sve nastupe naših djevojaka i mogu reći da igramo solidno, uvijek može biti bolje, rekla je legendarna rukometašica te nastavila:

- Imali smo nešto lakšu grupu, sada se križamo s najboljim svjetskim reprezentacijama. Ako cure nastave ovako možda bi mogli uloviti i neku medaljicu, optimistično je najavila Petika te se osvrnula na hrvatskog protivnika u četvrtfinalu, reprezentaciju Španjolske.

- U tom susretu nema nepoznanica, igrali smo s njima na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Španjolskoj, igrali smo prijateljske utakmice u Novigradu i jasno je da znamo sve jedni o drugima. Moje mišljenje je da smo dobili najboljeg protivnika za nas, bez obzira što Norveška ne blista na ovom turniru, ali i Koreja i Norveška bili bi puno teži protivnici u četvrtfinalu. Španjolska je baš reprezentacija po mjeri, sigurno je od reprezentacija iz druge skupine najlakši protivnik preko kojeg se da izboriti polufinale. U toj utakmici pobjednika će odlučiti sitnice, tko bude smireniji i stabilniji u glavi te ne bude srljao proći će u polufinale, smatra trenerica hrvatske ženske kadetske reprezentacije koja je s obzirom na svoju poziciju srednjeg vanjskog savršen sugovornik na temu hrvatske vanjske linije na olimpijskom turniru.

-  Ne bih se složila da je Miranda Tatari vođa reprezentacije, ova ekipa ima više vođa.  Možete li zamisliti reprezentaciju sa i bez Andree Penezić? Tu je više važnih kotačića, evo u  utakmici s Crnogorkama je iskočila Horvat, prije je to bila Franić pa Tatari. Miranda se možda najviše ističe zbog pozicije ne kojoj igra, no vjerujte da su sve igračice itekako važne na ovom turniru jer da nije tako ne bi bilo ni rezultata, zaključila je Snježana Petika.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.