Svjetski kup: Hrvatski vaterpolist nadigrali Niozemsku i ostali bez Xavija Garcije

Srijeda, 11. siječnja 2017. 15:50 Napisao/la  SC

Utakmica 3. kola:  Nizozemska - Hrvatska 7:18

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Eindhovenu je pobijedila  Nizozemsku rezultatom 18:7 (1:4, 0:5, 2:5, 4:4) u trećoj utakmici Svjetskog kupa.

Pred 2000 Hrvatska je do odmora stekla prednost od čak 9:1, nikakve neizvjesnosti nije bilo.

- Izuzetno dobro odigrana utakmica s naše strane, maksimalno koncentrirano u obrani, u napadu strahovito puno lijepih golova koji su proizašli iz čvrste i agresivne obrane. Jedino smo na kraju, zadnje 3-4 minute popustili u koncentraciji, ali jedna zaista odlično odigrana utakmica i upisani bodovi koje smo nekako i ranije očekivali - da će pobjeda završiti na našoj strani. Jedino što nas malo remeti je nažalost ta ozljeda Xavija Garcije, već nakon skoro pa niti prve četvrtine došlo je do njegove ozljede i prema prvim nalazima ustanovljeno je puknuće metakarpalne kosti na desnoj ruci, rekao je izbornik reprezentacije Ivica Tucak.  

 Anđelo Šetka postigao je 6 golova, Luka Bukić postigao je 3, te Sandro Sukno, Javier Garcia Gadea i Loren Fatović po 2 pogotka.
 
U sljedećem kolu 14. veljače Hrvatska u gostima igra protiv Grčke, koja je u drugom susretu  skupine svladala Francuze rezultatom 16:7.

HRVATSKA: Marko Bijač, Marko Macan, Kristijan Milaković, Luka Lončar, Marino Čagalj, Luka Bukić, Luka Lozina, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Loren Fatović, Anđelo Šetka, Javier Garcia Gadea, Ivan Marcelić