SP: Ivica Tucak tvrdi da je Hrvatska bliže pobjedi u četvrtfinalu od Italije

Utorak, 25. srpnja 2017. 00:27 Napisao/la  SC

Hrvatska i Italija igraju u srijedu od 22 sata


Hrvatski vaterpolisti  do sada su na Svjetskom prvenstvu zabilježili tri pobjede, protiv reprezentacija Amerike, Rusije i Japana, čime su izborili su prvo mjesto u skupini “D” i direktno se plasirali u četvrtfinale protiv Italije.

Suparnik se odlučivao  između domaćina Mađarske i Italije.

Budući da je njihov međusobni ogled završio izjednačenim rezultatom, nije se gledala ukupna gol-razlika nego tko je s više golova razlike dobio trećeg u skupini.  Mađarska je bila  uspješnija savladavši u prvom kolu Australiju rezultatom 13:3.

Time se Mađarska  kao i Hrvatska plasirala u četvrtfinale, dok je Italija je kao druga iz skupine 'B' u osmini finala igrala protiv Kazahstana, trećega iz skupine 'A' i pobijedila ga rezultatom 12:7 (3:1, 2:1, 4:1, 3:4).

- Očekuje nas vrlo dobra reprezentacija, odlično pokrivena na svojim pozicijama. Ove godine s njima imamo dvije izgubljene utakmice,  na turniru i iz prijateljskog susreta, pa nam je to dovoljno upozorenje da maksimalno motivirano i jako uđemo u utakmicu. Ipak, vjerujem da ukoliko bude sve kako treba, Hrvatska je kvalitetnija reprezentacija i mi smo ti koji smo bliže pobjedi. No, u svakom slučaju nas očekuje jedna izuzetno teška utakmica, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Izbjegavši osminu finala reprezentacija je imala nekoliko dana više za pripremu utakmice u srijedu, kada u 22 sata počinje utakmica protiv Talijana.

- Atmosfera u momčadi je odlična, nestrpljivo očekujemo četvrtfinale i utakmicu s Italijom. U prošlih nekoliko utakmica skupine primijetili smo prve grupice naših navijača, čiji nam dolazak puno znači i koji nam je bio dodatan vjetar u leđa, rekao je reprezentativac Ante Vukičević.

- Osjeća se lagana nervoza  pred utakmicu s Italijom, ali to je ona pozitivna nervoza, jedva čekamo da započne utakmica. Osjećamo se spremni i nadamo se pobjedi, potvrdio je reprezentativac Luka Lončar.