SP: Hrvatska svladala Crnu Goru, u polufinalu slijedi susret protiv Grčke

Utorak, 04. kolovoza 2015. 17:47 Napisao/la  SC

Susret četvrtfinala: Hrvatska - Crna Gora 10:4 (1:0, 3:0, 3:3, 3:1). Efikasan napad i čvrsta obrana na čelu s neprikosnovenim Josipom Pavićem (17 obrana) odveli Barakude u polufinale SP-a.

Svjetsko prvenstvo vaterpolista - četvrtzavršnica

HRVATSKA - CRNA GORA 10:4 (1:0, 3:0, 3:3, 3:1)

Vaterpolo Arena, Kazan. Gledatelja 1.000

Suci: Radoslaw Koryzna (Poljska) i Massimiliano Caputi (Italija)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar, Joković, Bukić 2, Muslim 3, Bušlje, Sukno 1, Paškvalin 1, Šetka 1, Obradović 1, Bijač

CRNA GORA: Lazović, Dr. Brguljan, Pasković, Čučković, Da. Brguljan 1, Radović, Janović, Ukropina, Ivović, Murišić, Klikovac 3, Jokić, Šćepanović

Igrač više: Hrvatska 11 (6) Crna Gora 8 (2)

Peterci: Hrvatska 0 (0) Crna Gora 1 (0)

Tri isključenja: Pasković (12), Radović (29)

Crveni karton: Dr. Brguljan (20)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija suvereno se, visokom pobjedom protiv Crne Gore plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u ruskom Kazanu. Završilo je 10:4 za izabranike Ivice Tucka koji su kroz veći dio susreta kontrolirali tijek zbivanja na obje strane bazena. Efikasnim napadom i čvrstom obranom aktualne je viceprvake svijeta Hrvatska limitirala na četiri postignuta pogotka, i to sva u drugom poluvremenu.

Na veliki odmor Barakude su otišle s prednosti od 4:0. Iako je u prvoj četvrtini viđen tek jedan pogodak, i to onaj Antonija Petkovića izvana, u četvrtoj minuti kada je Vjemkoslav Pasković zadobio svoje prvo isključenje. Upravo je Pasković bio glavna vedeta Crne Gore u njihovoj obrambenoj taktici, izbornik Ranko Perović poslao ga je da u bazenu radi "prljave poslove", to jest na onemogučavanju protoka lopte i udaraca igrača u kockastim kapicama. Sve je za njega rezultiralo trećim isključenjem već u dvanaestoj minuti utakmice.

Pasković i društvo bili su još nemoćniji u drugoj četvrtini kada Hrvatska postiže nova tri pogotka. Tada se u potpunosti razbranio vratar Josip Pavić koji je do kraja skupio nevjerovatnih sedamnaest obrana, a pogađali su Muslim, Bukić i Paškvalin. Muslim je uz pogodak imao i gredu, baš kao i Petković pogođenu stativu u prvoj četvrtini, CG-sastav sa zaustavljenim pucačima - Ivovićem i Janovićem nije mogao ništa.

Prvi su pogodak hrvatski reprezentativci primili tek u 17. nminuti, u kojoj su golove razmjenili Muslim i Darko Brguljan. Crnogorci su dakle uspjeli smanjiti na 5:1, nedugo zatim i na 5:2 golom Klikovca, jedinog preostalog strijelca u njihovim redovima koji je do kraja susreta upisao tri pogotka. Za Hrvatsku su zabijali Obradović i Bukić, jedino je treća četvrtina bila rezultatski u egalu.

Jer i četvrtu je, onda kad je već sve bilo zgotovljeno Hrvatska uzela s 3:1. Puleni Ranka Perovića imali su, ali i promašili peterac (Janović) pa se prednost Hrvatske mogla popeti na šest pogodaka viška. Muslim, Šetka i na kraju Sandro Sukno zabili su za konačnih 10:4.

Polufinalni ogled Svjetskog prvenstva Hrvatska će odigrati u četvrtak protiv Grčke koja je nakon izvođenja peteraca rezultatom 12:11 bila bolja od Australije. Utakmica je na rasporedu od 19.30 sati.