Ivica Tucak: Moja životna želja je osvojiti olimpijsko zlato

Subota, 17. veljače 2024. 19:00 Napisao/la  SC

Mislim da smo odigrali vitešku utakmicu, borili smo se kao lavovi. Napravili smo veliku stvar, rekao je izbornik hrvatskih vaterpolista

Ivica Tucak
Ivica Tucak Foto: Screenshot HRT

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu u Dohi, izabranici Ivice Tucaka u finalu su pobijedili Italiju (15:13) nakon raspucavanja peteraca.

Ivici Tucaku ovo je deveta velika medalja od kada je 2012. godine, odnosno nakon olimpijskog zlata u Londonu, preuzeo reprezentaciju i drugo svjetsko zlato, prvo je reprezentacija pod njegovim vodstvom osvojila 2017. godine u Budimpešti.

- Ovo je druga priča, za razliku od onog u Budimpešti ovo je naslov osvojen s novom momčadi, formiranom prije dvije godine. U dvije godine smo postali europski i svjetski prvaci, ovo mi je životna matura, oformiti momčad i doći do svjetskog i europskog zlata. Hvala Bogu da je završilo ovako, mislim da smo odigrali vitešku utakmicu, borili smo se kao lavovi. Protiv protivnika koji je odigrao sjajnu utakmicu, možda i najbolju od kada ja pratim Talijane. Napravili smo veliku stvar, da nam je netko rekao da ćemo igrati dva finala u mjesec dana i postati svjetski prvaci, mislim da nitko ne bi vjerovao, rekao je emotivni Ivica Tucak nakon finala.

Jedina medalja što nedostaje u kolekciji izbornika hrvatske vaterpolske vrste jest ona – olimpijska.

- Moja životna želja je olimpijsko zlato, dok ga ne budem imao u svojim vitrinama neću biti miran. Nadam se da će to zlato doći s Hrvatskom. Imamo nevjerojatnu kemiju, nedavno su mi ugradili stet pa sam im rekao da me ne bacaju u bazen, ali Fatović me ipak bacio. Možda me se želi riješiti. Olimpijske igre moj su san, zaključio je Ivica Tucak.