Ivica Tucak, izbornik vaterpolista: Poraz u Zagrebu od Crne Gore koštao nas je završnog turnira

Ponedjeljak, 04. veljače 2013. 11:07 Napisao/la  SC

Igrači su pokazali borbenost, a za naredne dvije utakmice Svjetske lige dati ćemo priliku još nekim mladim igračima te nastaviti na otklanjanju pogrešaka kojih je bilo i u ovoj utakmici, kaže Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija završila je tjedan gostujućih utakmica u Svjetskoj ligi. Pobjeda u grčkoj prijestolnici Ateni rezultatom 7:9 bila je dobra uvertira za derbi i gostovanje kod Crne Gore. U subotnjoj utakmici Hrvatska je ipak poražena od Crne Gore i na taj način izgubila je šanse za plasman na završni turnir i neće moći braniti prošlogodišnju titulu.

- Nismo uspjeli doći do željenog rezultata – obje pobjede. U Grčkoj smo ispunili zadatak obzirom da smo bolja ekipa, ali to je bila jedna izuzetno teška utakmica kao što smo i očekivali. U utakmici sa Crnom Gorom nismo došli do pobjede, tijesno smo izgubili, u jednoj atmosferi u kojoj je bilo zaista teško doći do pobjede. Nismo se snašli i privikli na atmosferu i njihovu igru, nekoliko neopreznosti u obrani nas je koštalo rezultata. U prve dvije četvrtine bili smo definitivno bolja momčad, no nismo uspjeli prelomiti rezultat. Imali smo na kraju i priliku s igračem više ali mislim da nas je poraz u Zagrebu udaljio od Finalnog turnira. Igrači su pokazali borbenost, a za naredne dvije utakmice Svjetske lige dati ćemo priliku još nekim mladim igračima te nastaviti na otklanjanju pogrešaka kojih je bilo i u ovoj utakmici te se nadam da ćemo potpuno spremni dočekati početak priprema za Svjetsko prvenstvo, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Gostujuće utakmice hrvatske vaterpolske reprezentacije bile su prigoda i za nastavak snimanja dokumentarnog filma ‘Barakude’ proslavljenog američkog producenta Petera Radovicha. Film se počeo snimati u listopadu 2012. i završit će se nakon Svjetskog prvenstva u Barceloni u srpnju. U nekoliko narednih mjeseci snimat će se novi materijali kako samih derbija tako i privatnih života igrača i novog izbornika, detalji koji javnosti nisu poznati i koji će gledateljima širom svijeta pokazati kakvi su stvarno naši zlatni olimpijci iz jednog posve drugačijeg kuta. Film već sada izaziva velik interes kako domaće tako i svjetske javnosti koja s nestrpljenjem očekuje upoznati svijet Barakuda i vidjeti kako zapravo žive olimpijski pobjednici. Film će biti prikazan na HTVu u 4 nastavka od 30 minuta, tri nastavka prije Barcelone i jedan nakon Svjetskog prvenstva. Nakon emitiranja na HTVu biti će montiran u dugometražni film i prikazan širom svijeta na televizijama te na filmskim festivalima.

- Ideja za ovaj film potekla je sasvim slučajno, kao što to obično biva s kretivnim projektima. Jedan naš sastanak s Peteom i Ratkom Rudićem, uz kreativnog bivšeg vaterpolistu Roberta Sappea koji je žarko želio prikazati vaterpolo kroz drugačiji oblik snimanja nego što se to inače radi kod nas, odmah je rezultiralo idejom o dokumentarnom filmu o životima naših Zlatnih. U protekla dva mjeseca upoznali smo ih malo bolje i cijela ekipa se stvarno veseli nastavku snimanja jer dečki su stvarno vrhunski mladi ljudi kako u bazenu tako i u svojim privatnim životima. Borci, kreativci, vjerni prijatelji i definitivno uzor generacijama koje će tek doći, izjavila je Mia Pećina, producentica filma  Barakude.