EP: Hrvatski vaterpolisti na matineji u praznoj Kombank Areni protiv Malte odradili lakši trening

Četvrtak, 14. siječnja 2016. 10:44 Napisao/la  SC

Skupina B, 3. kolo: Hrvatska - Malta 22:2 (7:1, 5:1, 5:0, 5:0). Hrvatska je ovim slavljem samo potvrdila drugo mjesto u skupini, u osmini finala će se u subotu susresti s Nizozemskom.

Europsko vaterpolsko prvenstvo - skupina B, 3. kolo

HRVATSKA - MALTA 22:2 (7:1, 5:1, 5:0, 5:0)

Kombank Arena, Beograd. Gledatelja 100.

Suci: Gyorgy Kun (Mađarska) i Sergej Naumov (Rusija)

HRVATSKA: Pavić, Burić 2, Petković 1, Lončar 1, Joković, Bukić 3, Vukičević 2, Bušlje 4, Sukno 4, Pavlović, Šetka 3, Macan 2, Bijać

MALTA: Borg, Lanzon, Gabarretta 1, Bugelli, Meli 1, M. Zammit, S. Camilleri, J. Camilleri, Brownrigg, Cousin, Plumpton, D. Zammit, Grixti

Igrač više: Hrvatska 7 (6) Malta 4 (0)

Peterci: Hrvatska 0 (0) Malta 0 (0)

Bez ikakvih problema hrvatska je vaterpolska reprezentacija upisala drugu pobjedu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Beogradu. U matineji protiv izabrane vrste Malte bilo je 22:2, što je simbol lakšeg treninga kojeg su izabranici Ivice Tucka odradili uoči početka drugoga kruga. Hrvatska je ovim slavljem samo potvrdila drugo mjesto u skupini, odnosno činjenicu da će u osmini finala igrati protiv trećeplasirane reprezentacije iz skupine A. To će biti Nizozemska koja je u međusobnom dvoboju pobijedila reprezentaciju Slovačke u borbi za to treće mjesto.

Protiv Malte je izbornik Tucak izrotirao sve igrače, a Hrvatska nije primila gol u drugom poluvremenu. Za Maltežane je već u 4. minuti za smanjenje na 2:1 zabio Gabarretta, a u drugoj četvrtini (13. minuta) na 10:2 smanjio je Meli. Kod Barakuda najefikasniji su bili Sandro Sukno i Andro Bušlje koji su postigli po četiri pogotka na susretu.

Utakmica osmine finala protiv Nizozemske planirana je za subotu u 20.15 sati, ali termini drugoga kruga podložni su promjenama zbog već ustaljenog prava TV-kuće koja radi produkciju prijenosa (u ovom slučaju RTS) na izmjenu termina.