PRIMORJE - JUG (20.30) Sudar vaterpolskih divova u finalu Regionalne lige

Petak, 03. travnja 2015. 13:00 Napisao  Patrik Mršnik

Jug ima jaku cijelu ekipu, oni su svi na  vrlo visokoj razini, kaže Cosmin Radu. Naravno da je Primorje u jednu ruku favorit zbog domaćeg terena, ali vidjet ćemo koliko su se potrošili, kaže Paulo Obradović

Vaterpolska arena je spremna dočekati dvadeset i osam gladijatora u borbi za drugi trofej ove sezone. O najboljem u Triglav Regionalnoj ligi večeras će od 20.30 sati odlučivati Primorje i Jug koji će se sastati peti puta ove sezone. Nakon dvije pobjede Primorja, prvo u Dubrovniku u Regionalnoj ligi (12:8), pa zatim u Rijeci u Ligi prvaka (10:5) uslijedilo je Jugovo slavlje u Dubrovniku (9:6) u Ligi prvaka, a potom i remi u Regionalnoj ligi u Rijeci (9:9). Večeras remi nije opcija, igra se dok se ne odluči pobjednik.

- Mislim da nas u finalu čeka jedna velika borba. Utakmica će u svakom slučaju biti vrlo zanimljiva, ali se nadam našoj pobjedi i podizaju novog trofeja. Rezultat našeg polufinala ne odaje pravu istinu o toj utakmici, ali za nas je najvažnije bilo da prođemo to polufinale bez obzira s koliko razlike u našu korist.  Jug ima jaku cijelu ekipu, nema tu pojedinaca koji se izdvaja, oni su svi na jednoj vrlo visokoj razini, kaže Cosmin Radu, centar Primorja i jedna od njegovih najvažnijih karika u novom finalu protiv Juga.

Primorjašima se već gotov susret protiv Mladosti u kojem je bilo 10:4 nakon osamnaest minuta u potpunosti bio zakomplicirao pa je na koncu završilo 11:10. Jug je pak u drugom polufinalu suvereno, s 10:4 prošao Radnički iz Kragujevca. Sve upućuje na novu borbu dva ponajbolja europska kluba do samog kraja.

- Ovo je realno stanje, objektivno teško je bilo očekivati da će Mladost ili Radnički iznenaditi favorizirane momčadi. Mi smo u zadnjih mjesec i pol dana podigli svoju igru što se može vidjeti prema našim rezultatima. Što se današnje utakmice tiče, ona će u prvenstvenom smislu biti ista kao i sve do sada. To znači igru do posljednje sekunde i lavovsku borbu u bazenu. Tko bude strpljiviji i motiviraniji, tko bude više želio tu pobjedu on će je na kraju i ostvariti. Naravno da je Primorje u jednu ruku favorit zbog domaćeg terena, ali vidjet ćemo koliko su se i oni potrošili od na kraju dosta teške utakmice za njih protiv Mladosti. Čeka nas praznik vaterpola, velika borba za uživanje gledatelja koji zbog takvih utakmica i dolaze na bazen, kaže Paulo Obradović, vanjski igrač Juga.

Osvoji li momčad Primorja novi trofej, bit će to deseti u klupskoj povijesti, sedmi u četvrtoj uzastopnoj sezoni. Jug za trofej ne zna od naslova državnog prvaka prije dvije sezone, obje su strane za večerašnju utakmicu vrlo motivirane.