OI Braća Sinković u finalu, sigurna pobjeda u polufinalu

Srijeda, 28. srpnja 2021. 08:12 Napisao/la  SC
Braća Sinković
Braća Sinković

U polufinalnoj utrci kvalifikacijske skupine braća Valent i Martin Sinković pobijedili su s vremenom 6:15.63, ostavivši iza sebe posadu Srbije s vremenom 6:17.47 i posadu Kanade s vremenom 6:19.15.

U drugoj kvalifikacijskoj skupini mjesto u finalu izborile su posade Rumunjske, Danske i Španjolske.

- Prošlo je polufinale i jako smo zadovoljni s utrkom. Bili su teški uvjeti, vjetar, vrućina, jako sunce, ali smo unatoč svemu dobro odradili. Kontrolirali smo utrku od početka do kraja tako da smo jako sretni, rekao je Valent Sinković.

- Kontrolirana utrka od prvog do zadnjeg zaveslaja, već nakon 200 – 300 metara smo sve pod kontrolom imali. Sutra ćemo morati ići brže i jače, ali možemo mi to. Na kraju nismo dali sve od sebe što je dobro jer imamo još prostora. Zadovoljni smo s utrkom i jedva čekamo finale, rekao je Martin Sinković.

- Što se tiče finala, danas je stvarno bilo zanimljivih rezultata. U prvoj grupi je bilo neizvjesno do kraja, bila je zanimljiva utrka, iznenađujuće da Australci nisu uspjeli izboriti finale. U našoj skupini Nizozemci su uhvatili raka i isto ispali tako da sutra očekujemo zanimljivu utrku. Teško je reći tko nam je glavna konkurencija ovako na prvu, vjerojatno Rumunji, ali moramo odveslati još bolje i ići maksimalno od početka do kraja, dodao je Valent Sinković.

Finalna utrka na rasporedu je 28. srpnja u 2:18 sati po Srednjoeuropskom vremenu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.