WTA Miami: Ajla Tomljanović u drugom kolu, Donna Vekić prošla kvalifikacije

Srijeda, 20. ožujka 2013. 10:33 Napisao/la  SC

WTA Miami, 1. kolo: Ajla Tomljanović (Hrvatska, WC) - Ksenia Pervak (Kazahstan) 6:2, 6:2; WTA Miami, 2. kolo kvalifikacija: Donna Vekić (Hrvatska, 19) - Valeria Savinih (Rusija) 4:6, 6:3, 6:4

Za dobre vijesti za hrvatski tenis iz Miamija pobrinule su se Ajla Tomljanović i Donna Vekić. Devetnaestgodišnja Zagrepčanka impresionirala je u meču prvog kola na jakom WTA turniru u Miamiju. Za nastup u glavnom ždrijebu dobila je pozivnicu organizatora i ovaj ju je put, za razliku od 2010. i 2011. godine, opravdala. Sa 6:2, 6:2 nadigrala je 99. tenisačicu svijeta, Kseniju Pervak iz Kazahstana, za samo 70 minuta igre.

U prvom setu Tomljanović je realizirala obje break prilike koje je imala, a na svom servisu nije bila u opasnosti. U drugom je setu s tri breaka odjurila na 5:0. Međutim, meč nije uspjela završiti u prvom pokušaju nego u drugom, kod 5:2. Plasmanom u drugo kolo, u kojemu će igrati protiv 24. nositeljice Julije Goerges, Tomljanović će zaraditi 50 bodova za WTA ljestvicu. Trenutno je 242. tenisačica svijeta, a ovom pobjedom napredovat će do otprilike 208. mjesta.

Kvalifikacije Miamija donijele su Donni Vekić ruski izazov, prvo je igrala protiv Marije Sirotkine, a zatim Valerije Savinih. Savinih je očekivano bila teži zalogaj, Sirotkinu je šesnaestogodišnja Osiječanka svladala u dva seta uz pet izgubljenih gemova dok je protiv Savinih bilo više problema, ali je na kraju ipak upisana pobjeda.

Mlada hrvatska tenisačica nije dobro ušla u meč i Savinih je vrlo brzo došla do dvostrukog breaka da bi se u nastavku seta Vekić "zagrijala", vratila jedan izgubljeni servis, ali nije uspjela i drugi.

Nakon što je izgubila prvi set sa 6:4, u drugom je zaigrala bolje i u završnici slomila Ruskinju te sa 6:3 izborila odlučujući treći set. I tu je Donna bila bolja, uloge iz prvog seta kao da su se zamijenile i Vekić je stigla do dvostrukog breaka, jedan izgubljeni servis Ruskinja je vratila, ali na servisu za meč Vekić je bila mirna i iskoristila je drugu meč loptu u tom gemu za prolazak u glavni turnir. Protivnica u glavnom turniru još uvijek nije poznata, no Vekić će zasigurno za svaku od nepostavljenih igračica biti ne baš lagan ždrijeb.

WTA Miami, 1. kolo: Ajla Tomljanović (Hrvatska, WC) - Ksenia Pervak (Kazahstan) 6:2, 6:2; WTA Miami, 2. kolo kvalifikacija: Donna Vekić (Hrvatska, 19) - Valeria Savinih (Rusija) 4:6, 6:3, 6:4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.