Hopman Cup: Tomić šokirao Haasa, Petković teško ozlijedila koljeno i predala Barty

Subota, 29. prosinca 2012. 15:53 Napisao/la  I. M.

Hopman Cup skupina A 1, kolo: Njemačka (5) - Australija (8) 0:3 (Tommy Haas - Bernard Tomić 6:7 (6), 6:3, 5:7. Andrea Petković - Ashleigh Barty 6:4 - predaja Petković. Haas/Petković - Tomić/Barty predaja Haas/Petković

Dvadesetogodišnji Australac hrvatskih korijena Bernard Tomic doveo je do usijanja ionako prevruć dan u Perthu. Način na koji je ovaj mladić uspio pobijediti puno iskusnijeg Nijemca Tommyja Haasa nakon 135 minuta velike borbe zaista je bio impresivan. U tie breaku prvoga seta Haas je vodio sa 6:1 no Tomic se nije predavao i uzeo je Haasu set "ispred nosa". Jedinu break loptu u prvome setu imao je Haas u trećem gemu, ali sve je Tomic riješio winnerom.

Hopman Cup
Skupina A 1, kolo: Njemačka (5) - Australija (8) 0:3 (Tommy Haas - Bernard Tomić 6:7 (6), 6:3, 5:7. Andrea Petković - Ashleigh Barty 6:4 - predaja Petković. Haas/Petkovic - Tomic/Barty predaja Haas/Petković

Nijemac je pronašao svoju igru u drugome setu koji je osvojio sa 6:3 (presudan je bio break u osmom gemu), a potom je odmah napravio rani break u trećem, odlučujućem setu iako je Tomic vodio sa 40:0. No Tomic je i ovoga puta uspio pronaći put povratka u meč iako se činilo da mu je iskliznuo iz ruku posebno kada je Nijemac kod 5:4 servirao za meč. Mladi Australac povezao je četiri gema u nizu i iskoristio je treću meč loptu nakon što je Haas napravio dvostruku servis pogrešku i domaćoj reprezentaciji donio vodstvo od 1:0.

-      -   Dobro sam trenirao pa se nadam da će mi ova pobjeda pomoći u pripremama za Australian Open

Iako 2012 godinu neće pamtiti po dobru, nakon brojnih ozljeda tenisu se vratila Andrea Petković, no na njezinu žalost teren je opet napustila u suzama zbog nove ozljede koljena i tako omogućila 16-godišnjoj austraslkoj tinejdžerskoj senzaciji Ashleigh Barty da upiše pobjedu. Petković je odmah došla do breaka povela sa 2:0 međutim mlada je Australka odmah vratila izgubljeno. Nažalost ovaj je meč završen nakon samo jednog seta jer je nakon što je osvojila set sa 6:4 nesretna Andrea Petkovic ponovo teško ozlijedila desno koljeno i u suzama je iznesena sa terena a Australci su tako na tužan način stigli do velike pobjede.

Petković je bila na rekonstrukciji desnog koljena 2008 godine a ozlijedila ga je i prošle godine. Andrea i njezin otac Zoran u suzama su napustili Perth Arenu. Iako težina ozljede još nije poznata njezin je nastup na Australian Openu pod velikim znakom pitanja.