Hopman Cup: Srbija pobijedila Italiju, navijači srušili ogradu koja je pala Đokoviću na nogu!

Ponedjeljak, 31. prosinca 2012. 09:43 Napisao/la  I. M.

Nakon savršenog nastupa Novaka Đokovića dogodio se i manji incident, popustila je ograda od naleta navijača i pala je Đokoviću na nogu. Srećom najbolji tenisač svijeta osim šoka nije imao nikakve druge posljedice od ovoga nesretnog događaja

Treći dan Hopman Cupa donio je samo jedan meč, između prvog nositelja skupine Srbije i trećeg nositelja Italije koji je trebao biti teniska poslastica, no pretvorio se u jednosmjernu ulicu i srpsku dominaciju, koja je narušena porazom bez posljedica u mješovitim parovima. Kada u jednom danu imate prigodu vidjeti tri Grand Slam pobjednika meč ne bi trebao biti slab, pa ipak dvoboj pobjednica Roland Garrosa Ane Ivanović i Francessche Schiavone bio je sve samo ne neizvjestan. Ana je do prvoga seta došla bez izgubljenog gema nakon samo 27 minuta iako je već u prvome gemu morala spašavati dvije break lopte. Igrala je Ana kao u najboljim danima kada je bila prva igračica svijeta, kako je i sama priznala nakon meča uživala je na terenu. U drugom je setu ipak bilo nešto neizvjesnije. Nakon sedam uzastopnih gemova napokon se Talijanka "upisala na semafor" i sve je teklo u skladu sa servisom do 4:3 iako je u tome sedmom gemu Schiavone stigla prva do break lopte, a onda je  najprije Ivanović napravila break za 5:3, potom je izgubila svoj servis, propustivši dvije meč lopte, da bi meč zaključila novim breakom u meču, iskoristivši četvrtu meč loptu  i za samo 70 minuta stigla do uvodne pobjede.

Rezultati
Drugo kolo, skupina A: Srbija (1) - Italija (3) 2:1 (Ana Ivanović - Franxesca Schiavone 6:0, 6:4, Novak Đoković - Andreas Seppi 6:3, 6:4, Đoković/Ivanović - Seppi/Schiavone 6:7 (4), 4:6)

Novak Đoković promijenio je kontinente i nije se stigao niti naspavati, a kamoli prilagoditi na australsko vrijeme. Đoković je iz Abu Dhabija stigao svega 12 sati prije no što je morao na teren protiv Andreasa  Seppija. Talijan koji je u nekoliko navrata u karijeri pokazao da zna igrati protiv prvoga tenisača svijeta i koji se nalazi na poziciji 23. mjestu ATP ljestvice na početku susreta djelovao je impresionirano. Đoković je osvojio prvih sedam poena u meču, a onda iskoristio treću break loptu za 2:0, a nakon što je dozvolio dva izjednačenja Đoković je nakon 12 minuta već vodio sa 3:0. Seppi je došao do break lopte u sedmoj igri ali je nakon maratonskog gema iskoristio šestu gem loptu i poveo sa 5:2. Na kraju je set mirno priveo kraju sa 6:3 nakon 42 minute ne pretjerano brilijantne igre uz 13 meprisiljenih pogrešaka prvoga igrača svijeta.

U prva četiri gema drugog seta serveri su držali svoje početne udarce a onda je Đoković ubacio u brzinu više, stigao do dvije break lopte nakon čega je Seppi napravio dvostruku pogrešku i prvom tenisaču svijeta poklonio break za 3:2. Posve neočekivano u osmoj igri Đoković je najprije napravio drugu dvostruku pogrešku pa onda pobacao neke lopte u aut omogućivši prve dvije break lopte u setu spasio ih je međutim odmah potom je Talijanu dozvolio i treću priliku da mu oduzme servis. Nakon šestog asa uslijedila je šesta neprisiljena pogreška u gemu za četvrtu Seppijevu break loptu no na kraju je iskoristio svoju prvu prednost i poveo sa 5:3, a onda je u slijedećem gemu na Talijanov servis on stigao do dvije meč lopte koje je propustio realizirati pa je bio primoran servirati za meč i pobjedu Srbije nad Italijom. To je učinio bez izgubljenog poena, iskoristio treću meč loptu i nakon sat i 24 minute oigurao pobjedu Srbije i prije nastupa mješovitih parova. Nakon savršenog nastupa dogodio se i manji incident, popustila je ograda od naleta navijača željnih autograma i fotografiranja, pala je Đokoviću na nogu, no srećom najbolji tenisač svijeta osim šoka nije imao nikakve druge posljedice od ovoga nesretnog događaja.

Iako mix ni o čemu nije odlučivao bilo je zanimljivih poena i poteza. Prvi su do breaka stigli Talijani oduzevši servis Ani Ivanović za 2:1, no njihova je prednost bila kratkog daha jer je odmah svoj početni udarac izgubila Schiavone i sve se vratilo u normalu na 2:2. Nakon toga svi su držali svoje servise i logično se došlo do tie breaka u kojemu do mini breaka najprije dolaze Talijani za 3:1 ali Đoković reternom vraća sve na početak i na promjenu strana ide se sa 3:3. Posve neočekivano Đoković je izgubio dva svoja servisa u tie breaku i omogućio protivnicima tri set lopte kod 6:3. Prvu set loptu spasio je Đoković ali je drugu asom realizirao Seppi za 7:4.

Dtigla je Srbija do tri break prilike u trećoj igri drugoga seta, a drugu je lobom preko  Seppija iskoristio Đoković za vodstvo 2:1. No odmah potom Đoković je talijanskoj kombinaciji omogućio čak četiri vezane break lopte. Iskoristili su već prvu kada je Seppi dobitnim lobom uzvratio Đokoviću i poravnao na 2:2. Dvostrukom pogreškom Ana Ivanović donijela je dvije mečlopte Talijanima u desetoj igri. Iskoristili su prvu i stigli do utješne pobjede,


Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.