EP RUKOMETAŠA

Hrvatska - Španjolska 31:27, kaubojima bronca

Nedjelja, 29. siječnja 2012. 16:37 Napisao  Milan Kosanović

Hrvatska – Španjolska 31:27. Igrala se 56. minuta utakmice, Španjolci su došli na samo dva pogotka zaostatka, a na liniji sedam metara stajao je Parrondo. Hrvatski junak tada je postao Mirko Alilović koji fantastičnom obranom najavio  veliku pobjedu

Hrvatska – Španjolska 31:27 (13:12)

Beogradska Arena. Gledatelja: . Suci: Geipel i Helbig (obojica Njemačka).

HRVATSKA: Balić 1, Duvnjak, Lacković 7, Kopljar 4, Vori 6, Gojun 1, Losert, Horvat, Vuković, Batinović, Bičanić, Buntić, Alilović, Čupić 7, Musa, Ninčević 4.

ŠPANJOLSKA: Hombrados, R. Entrerrios 1, Gurbindo 1, Maqueda 1, Tomas 4, A. Entrerrios 1, Sarmiento 6, Sierra, Aguinagalde 2, Parrondo 3, Ugalde 1, Garcia, Romero 6, Canellas 1, Morros, Guardiola.

Sedmerci:  Hrvatska 3 (3), Španjolska 6 (8). Isključenja: Hrvatska 10, Španjolska 4 minute.

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Srbiji, te ostvarili novi veliki uspjeh ove najtrofejnije generacije. U borbi za broncu pred kaubojima su pali Španjolci koji su svoje nade temeljili na pobjedi iz prve utakmice u skupini, no Hrvatska predvođena sjajnim Lackovićem i Čupićem revanširala se s kamatama te slavila s uvjerljivih 31:27. Igrala se 56. minuta utakmice, Španjolci su došli na samo dva pogotka zaostatka, a na liniji sedam metara stajao je Parrondo. Hrvatski junak tada je postao Mirko Alilović koji fantastičnom obranom najavljuje veliku pobjedu. Izbornik Slavko Goluža pravovremeno je reagirao, pozvao minutu odmora nakon koje je Ivan Čupić zabio za 29:26, a izbornik Slavko Goluža konačno je mogao odahnuti.

Utakmicu za brončanu medalju Hrvatska je otvorila furiozno, kauboji kao da su se htjeli iskupiti za poraz protiv Srbije te se kući vratiti s medaljom oko vrata. Nakon samo šest minuta igre Hrvatska je golovima Čupića, Gojuna te s dva pogotka Vorija imala ugodnih 4:1 te najavila dobru partiju. U 19. minuti utakmice najbolji desni vanjski igrač na prvenstvu Marko Kopljar odapeo je za najveću prednost na utakmici (10:5), a dojam je bio da se radi o najboljem izdanju hrvatske reprezentacije u Srbiji. Izvrstan dojam kratko je trajao, tehničke pogreške i nerezonski šutevi ponovno su se ukazali, a neumoljivi Španjolci serijom 3:7 na poluvrijeme odlaze s minimalnim zaostatkom (13:12) te najavljuju neizvjesnih 30 minuta. Vodstvo Hrvatske nije dugo izdržalo, već u prvim sekundama drugog poluvremena snažni Aguinagalde trese mrežu Alilovića, a utakmica je ponovno na početku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.