EP rukometašica: Njemice izbacile Hrvatsku, Aneta Peraica promašila drugi krug

Petak, 07. prosinca 2012. 21:48 Napisao/la  SC

Hrvatska - Njemačka 16:17 (7:8), Pri rezultatu 16:17 Hrvatska je imala napad za izjednačenje, no Žana Čović napravila je probijanje, a Njemice su krenule u napad

Europsko prvenstvo – 3.kolo skupine C

HRVATSKA – NJEMAČKA 16:17 (7:8)

Dvorana Spens, Novi Sad. Gledatelja: 1000. Suci: Gousko i Repkin (obojica Bjelorusija)

HRVATSKA: Žderić, Jelčić, Nemaškalo, Kožnjak, Petković 1, Gaće 1, Elez 2, Ježić 1, Lovrić 1, Zebić 5, Milanovi-Litre, Peraica, Džono, Čović 3, Franković, Bašić 2.

NJEMAČKA: Lutz, Wohlbold 2, Gescheke, Nadgornaja 3, Althaus 2, Steinbach, Beier, Hubinger 1, Loerper, Naidzinavicius , Muller, Augsburg 4, Lang 3, Zapf 2, Woltering, Schulke.

Sedmerci: Hrvatska 3 (3) , Njemačka 2 (3) . Isključenja: Hrvatska 4, Njemačka 8 minute.

 

Hrvatska ne ide u drugi krug! Junakinja velike pobjede nad Mađarskom Aneta Peraica u posljednjim sekundama iz kontre je promašila čisti zicer za izjednačenje, a Njemice su ostvarile svoju prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Srbiji koja im je omogućila plasman u drugi krug natjecanja. Pri rezultatu 16:17 Hrvatska je imala napad za izjednačenje, no Žana Čović napravila je probijanje, a Njemice su krenule u napad. Ipak, Hrvatice su uspjele osvojiti loptu te jurnuti u kontru koju ovoga puta nije imala sretan završetak.

Hrvatske rukometašice loše su otvorile utakmicu, Njemice su držale konce igre i rezultata u svojim rukama, a već od prve minute jasno se vidjelo koliko ova utakmica znači za obje reprezentacije. Prvi gol iz igre, ne računajući sedmerce pao je tek u 14.minuti susreta, a djelo je Njemice Wohlbold (2:3).

Ivana Lovrić četiri minute kasnije pogodila je izjednačenje (4:4), a izvrsna Maja Zebić zaljučuje hrvatsku 3:0 seriju za ugodnih 6:4 u 20.minuti. Ipak, vodstvo Hrvatske nije dugo trajalo, Njemačka je odgovorila serijom 3:0, a tri minute prije kraja prvog poluvremena igračice izbornika Vladimira Canjuge ponovno zaostaju za Njemicama (6:7).

Na poluvrijeme se odlazi s vodstvom Njemačke 7:8, a dojam nakon prvog poluvremena je bio da Hrvatska s neefikasnim napadom koji rijetko stvara šanse ne mogu postići željeni rezultat.

Serijom 3:0 u 36.minuti Hrvatska je došla do vodstva 10:9, no 14.minuta kasnije Njemačka je imala prednost od plus tri (12:15), a s obzirom da je utakmicu obilježio jako malen broj pogodaka već tada je bilo jasno da Hrvatska teško može do preokreta.