Lino Červar najavio povratak u hrvatski rukomet nakon pet godina

Ponedjeljak, 12. svibnja 2014. 22:18 Napisao/la  SC

Samo je jedno istina, a to je da sam gladan uspjeha, kaže Červar

Lino Červar zaželio se hrvatskog rukometa, u razgovoru za SN tener vardarskog Metalurga najavio je mogući povratak. Jasno, odmah počinju spekulacije s povratkom u reprezentaciju, koja nakon Červarova odlaska nije više onako moćna:

- Petu godinu sam tu, to je puno. Godine idu, a nemam mira. Zadovoljan sam svime što sam napravio u Metalurgu, ali opet, krv nije voda. Pratim sve što se događa i... Nakon svih onih divnih godina pali smo u rukometu. Imamo mi rezultat, ali euforije fali, a bez nje nema bez vrhunskih rezultata. Držim da smo mi velesila, ali me zabrinjava da otkad sam otišao 2010. u Beču, nismo bili u finalu. Ni jednom. To bih želio opet vidjeti. Znam da je ljudima bilo krivo kad smo gubili u nekim finalima, ali pustite to, ipak smo bili u finalu, kaže Červar kojega ne zanima samo mjesto izbornika


- Imam želja gdje bih radio, ali kad ih kažem, mogu djelovati neskromno. Znate, kad imate 14 igrača, a na prvenstvo vodite 12, teško je donijeti odluku. Ja zbog toga nisam znao spavati noćima. Laže onaj trener koji kaže da je to samo prekrižiti. Isto je i s izborom posla. Vidjet ćemo. Samo je jedno istina, a to je da sam gladan uspjeha. To me drži. Steve Jobs je rekao “čovjek mora biti vječno mlad, vječno djetinjast i pratiti što se događa iza brda. Čovjek nikada ne smije ostarjeti”. Meni je danas dan kratak, radujem se svitanju zore, a dok to bude u meni, bit ću trener. Želim nove izazove, nove projekte. Napraviti nešto što nije napravljeno. Nije mi zanimljivo ići tamo gdje je netko 10 puta osvojio naslov, a ja sam 11. Svi su se, znači, izredali, zaključuje Červar.