Čelni čovjek osiguranja za OI 2016. optužen za financijsku prevaru

Petak, 13. siječnja 2012. 17:31 Napisao  Marko Babić

Luiz Fernando Correa potrošio je 20 milijuna dolara na kupnju opreme potrebne za održavanje sigurnosti, no naknadno se ispostavilo da je vrijednost te iste opreme 11 milijuna dolara, objavilo je državno tužiteljstvo

Brazilski državni tužitelj objavio je da se pod istragom nalazi Luiz Fernando Correa, koji se nalazi na čelu odjela za sigurnost na Olimpijskim igrama koje će se održati u Rio de Janieru 2016. Naime, slučaj zbog kojeg se nalazi pod istragom datira iz 2007. godine kada je Correa bio na čelu odjela za sigurnost na Panameričkim igrama.

- Luiz Fernando Correa potrošio je 20 milijuna dolara na kupnju opreme potrebne za održavanje sigurnosti, no naknadno se ispostavilo da je vrijednost te iste opreme 11 milijuna dolara. Dakle, precijenio je iznos za 80 posto - rekla je Paula Amaral, glasnogovornica brazilskog državnog tužiteljstva.

Istraga je otvorena jer je kupnja započeta bez prethodnog uspoređivanja cijena na tržištu na što obvezuje zakon.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.