Tonči Stipanović vodi u laseru, a Tina Mihelić u laser radialu na otvorenom PH-u

Petak, 09. ožujka 2012. 18:13 Napisao/la  SC

Tonči Stipanović (Laser), Tina Mihelić (Laser radial),  Šime Fantela i Igor Marenić (470), Ivan Kljaković Gašpić (Finn), Mate Arapov i Ante Šitić (Zvijezda) vodeći su nakon drugog dana u svojim klasama

Drugog dana Otvorenog prvenstva Hrvatske najzanimljivije je bilo u Laseru, gdje je vodstvo preuzeo Tonči Stipanović. Od hrvatskih jedriličara nakon pet jedrenja na drugom mjestu je Milan Vujasinović (ukupno deveti), a treći Ivan Taritaš (ukupno 13.). Flota je vrlo zanimljiva, u Splitu jedri oko deset kormilara koji će nastupiti i na Olimpijskim igrama. Jedan od njih je i Francuz Jean Baptiste Bernaz, koji je u petak i pobijedio u jednom plovu.

Inače, jutro je osvanulo s vrlo jakom burom, na udare do 30 čvorova, no dok je flota isplovila na more vjetar je već počeo slabiti i zadavati glavobolje sucima i jedriličarima. Polje A, na kojem jedre 470, Laseri i Laser Radiali, startalo je u predviđeno vrijeme oko 11 sati podno Sustipana, no polje B se moralo dva puta seliti jer nisu imali ni stabilan vjetar ni dovoljno jak, tako da je natjecanje za Finn, Zvijezde i RS:X startalo tek iza 13 sati.

Tina Mihelić zadržala je prvo mjesto u Laser Radialu, drugi je Dino Sindik, a treći Antonio Poretti. U konkurenciji hrvatskih kormilarki druga je Ana Sandrić (ukupno 16.), a treća Nikolina Prtenjača (ukupno 25.)

- Jako mi je hladno danas bilo na moru, ne znam kad sam se zadnji put ovako smrzla, uz to me cijeli dan muči glavobolja, tako da sam u prvi plov ušla malo bez motiva i zauzela četvrto mjesto. Nakon toga sam napravila dva prva tako da sam ipak odradila posao, ali može to puno bolje – rekla je Tina.

Šime Fantela i Igor Marenić u 470 imaju četiri pobjede, a Ivan Kljaković Gašpić u Finnu tri pobjede i jedno drugo mjesto. Naravno, jedri se još dva dana, no ako ne bude nekih zaista ogromnih iznenađenja naslovi prvaka i pobjednika SOSW-a ovim jedriličarima neće izostati. U poretku Prvenstva Hrvatske u 470 druge su Enia Ninčević i Romana Župan (ukupno treće), a treći Lovro Ivanov i Marko Carić (ukupno šesti). U Finnu je među hrvatskim natjecateljima zasad drugi Josip Olujić (ukupno treći), dok je na trećem mjestu Tudor Bilić (ukupno peti). Daskaši u petak  nisu jedrili.

Zanimljivo nadmetanje se odvija i u klasi Zvijezda. Na prvom mjestu su Mate Arapov i Ante Šitić, s istim bodovima kao i Marin Lovrović i Dan Lovrović na drugom mjestu, a jednu pobjedu u petak upisali su i nakon četiri jedrenja trećeplasirani Marin Mišura i Tonko Barač.

Natjecanje se nastavlja u subotu, start je predviđen u 11 sati.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.