Cro Race: Matej Mohorič u dramatičnoj završnici slavio ispred Jonasa Vingegaarda

Nedjelja, 02. listopada 2022. 15:52 Napisao/la  SC
Matej Mohorič
Matej Mohorič

Slovenac Matej Mohorič, član momčadi Bahrain-Victorious, pobjednik je ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race koja je u nedjelju završila ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Mohorič je do ukupne pobjede stigao sa sekundom prednosti ispred Danca Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma), odnosno 11 sekundi ispred trećeg Britanca Oscara Onleya (DSM).

Ključnim se pokazao završni sprint posljednje, 158 kilometara dugačke šeste etape vožene od Svete Nedelje do Zagreba, u kojemu je Mohorič zauzeo drugo mjesto iza Talijana Elije Vivianija (INEOS Grenadiers) te osvojio šest sekundi bonifikacije s kojima je pretekao Vingegaarda, ovogodišnjeg pobjednika Tour de Francea, koji je na Cro Raceu slavio u dvjema etapama.

- Borio sam se do zadnjeg metra iako je izgledalo skoro pa nemoguće pobijediti u ukupnom redoslijedu. Na ovoj utrci sam imao i nevjeronjatan tim koji mi je to omogućio. Ova mi pobjeda mnogo znači jer sam sredinom sezone imao dosta zdravstvenih problema i sada s optimizmom očekujem preostale utrke do kraja godine, rekao je Matej  Mohorič. 

Osim crvene majice za ukupnog pobjendika, koju je osvojio Mohorič, momčad Bahrain-Victorious je imala pobjednika i u natjecanju za plavu majicu namijenjenu pobjedniku natjecanja po bodovima koju je osvojio Talijan Jonathan Milan, osvajač zelene majice namijenjene najboljem penjaču je Francuz Alexis Guerin (Vorarlberg), dok je bijelu majicu kao najbolji vozač mlađi od 23 godine osvojio Onley.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.