Paul Pogba: Na EP bili smo previše samouvjereni, nećemo ponoviti pogrešku

Subota, 14. srpnja 2018. 14:27 Napisao/la  SC
Paul Pogba
Paul Pogba

Paul Pogba oprezno je najavio finale protiv Hrvatske, najveća francuska zvijezda puše na hladno:

- Jako sam sretan što smo u finalu, ali ne želim još osjećati ponos. Trebamo se strpjeti. Nismo još ništa osvojili. Osvojio sam Europsku ligu 2017. s Manchester Unitedom, ali osim toga ne znam kakav je osjećaj osjetiti pobjedu u finalu: 2015. godine u finalu Lige prvaka i 2016. u finalu Europskog prvenstva imao sam priliku osjetiti kako je to izgubiti u finalu. Na Europskom prvenstvu smo napravili jednu veliku pogrešku: bili smo previše samouvjereni. Nakon što smo pobijedili Njemačku u polufinalu, mislili smo da je suđeno da ćemo biti prvaci. Obećajem da pogrešku nećemo ponoviti. Poznajem hrvatske igrače i svjestan sam da su svjetska klasa. Stigli su u finale kroz izrazito tešku skupinu. Samo jedna momčad može podići trofej u nedjelju i vjerujem da ćemo to biti mi, kazao je Pogba.

 Izgleda da Pogba i njegovi suigrači neće upasti u istu zamku u koju su upali prije dvije godine. Kako kaže, dječački mu je san da osvoji svjetsko prvenstvo.

- Znam odakle potičem i što sam sve prošao da bi došao do ovdje. Sanjam o osvajanju svjetskog prvenstva otkad znam za sebe. Kao dječak, sanjao sam da ću postići pogodak u finalu svjetskog prvenstva. Imamo jednu zvjezdicu na dresu, ali nju ja nisam osvojio, prisjetio se Pogba 1998. godine, kada su Francuzi postali svjetski prvaci.