Carlo Ancelotti: Mislim da je Benzema trenutno najbolji igrač na svijetu

Petak, 13. svibnja 2022. 09:05 Napisao/la  SC
Benzema i Ancelotti
Benzema i Ancelotti

Karim Benzema igra najbolju sezonu u životu, protiv Levantea (6:0) je postigao 27. pogodak u LaLigi, ukupno 323. u dresu Real Madrida čime se izjednačio na drugom mjestu vječne liste strijelaca s Raulom.

Mogao je Benzema vrlo lako postići barem još jedan pogodak da se nakon sjajnog Modrićevog proigravanja nije odlučio za nesebičnu asistenciju Vinicusu Junioru.

- Teško mi je Benzemu smatrati jednostavnim centralnim napadačem, on je fantastičan igrač koji igra u napadu. On nije samo strijelac, već i asistent, kompletan igrač i jako nam je važan. Vrhunski igrač, mislim da je trenutno najbolji na svijetu. Mislim da je Karim postao vođa kada je Ronaldo otišao. Ronaldo je bio igrač koji je postizao 50 golova po sezoni, bez njega je Real Madrid imao velikih poteškoća u zabijanju. Karim je preuzeo tu odgovornost i postao još važniji za tim. On je vođa ove ekipe, ali ne i jedini. Uspjeli smo izgraditi snažan duh za ovu momčad i to se vidi po utakmicama koje igramo. Igrači podržavaju jedni druge i to je ključ uspjeha, objasnio je Carlo Ancelotti.