TROFEJNI KLUB PROTIV TROFEJNOG TRENERA Ivan Rakitić: U finalu povijest ništa ne znači, mi smo tu jer smo to zaslužili! Nadamo se da ćemo pehar odnijeti u Sevillu!

Srijeda, 31. svibnja 2023. 15:03 Napisao/la  SC

Sevilla igra sedmo finale, pobijedila je u svih šest finala, Jose Mourinho postao prvi trener koji je osvojio trofeje u sva tri europska natjecanja

Ivan Rakitić: U finalu povijest ništa ne znači, mi smo tu jer smo to zaslužili! Nadamo se da ćemo pehar odnijeti u Sevillu!

Ivan Rakitić večeras u Budimpešti ima priliku drugi put u dresu Seville osvojiti Europsku ligu, utakmica protiv Rome počinje od 21 sat:

- Postoje trenuci koji su jedinstveni, posebni, a put kojim smo išli posljednjih mjeseci čini ovo još posebnijim, jako smo motivirani i veselimo se početku utakmice. Način na koji smo stigli do finala puni nas snagom i samopouzdanjem. Sezona nam je čak malo i kratka, htjeli bismo nastaviti. Želimo pokazati svijetu nogometa što nam znači Europska liga, želimo proslaviti još jedan trofej više s našim navijačima, iako će biti jako teško, oni su sjajna momčad. To vrijedi za više od 12.000 navijača Seville koji dolaze i one koji nisu mogli biti ovdje, nadamo se da ćemo pehar odnijeti u Sevillu. Želimo tu 'kantu', kazao je Rakitić.

Sevilla igra sedmo finale Europske lige&Kupa UEFA, pobijedila je u svih šest finala.

Romu vodi Jose Mourihno, jedan od najtrofejnijih trenera svih vremena, prvi koji je prošle sezone osvojio trofeje u sva tri europska natjecanja: dvaput je osvojio Ligu prvaka, po jednom Kup UEFA i Europsku ligu, jednom Konferencijsku ligu.

Zanimljiva teza glasi: trofejni klub u Europskoj ligi igra protiv trofejnog trenera:

- U finalu povijest ništa ne znači, mi smo tu jer smo to zaslužili, nitko ti ništa ne daruje, u igri smo uvijek bili bolji. Znamo što trener traži od nas, znamo da moramo odigrati savršenu utakmicu, rekao je Rakitić.