Europska liga: Interov najgori niz od 1984. godine, katastrofa talijanskog diva

Petak, 25. studenog 2016. 13:43 Napisao/la  SC

 Prvi puta u svojoj povijesti, Neroazzurri se nisu plasirali u nokaut fazu Europske lige.

Inter je u 5. kolu Euro lige poražen na gostovanju od Hapoel Beer Sheve 3-2 i tako iznenađujuće ispao iz drugog po jačini europskog nogometnog natjecanja.

Po prvi puta u svojoj povijesti, Neroazzurri se nisu plasirali u nokaut fazu Europske lige.

Definitivno, ovo je jedna od najvećih sramota u klupskoj povijesti.

Europska je liga za Inter počela loše i završila još gore.

Frank De Boer, pa Stefano Vecchi, pa Stefano Pioli, razlike nema i Inter je ispao iz Europe sa samo tri boda u pet kola.

Inter je doživio četvrti uzastopni poraz na gostovanju u Euopi, što mu se nije dogodilo od 1984. godine.

Sve to u bitkama s europskim „malim“ klubovima, sa Southamptonom, praškom Spartom i Hapoelom.

„Inter - luda priča - već su ispali iz Europske lige“, „Inter nestao u ponoru“, „Inter izbačen u večeri horora“, samo su neki od naslova talijanskih naslovnica dan nakon nevjerojatnog preokreta.

- Prestali smo igrati kao momčad i postali bahati. To se nikako i nikada ne smije dogoditi, to si jednostavno ne smijemo dopuštati ako mislimo pobjeđivati. Imali smo šansu otići na 3:0 i riješiti utakmicu, ali je nismo iskoristili. A osnovni je problem bio potpuno drugačiji pristup. U prvom poluvremenu smo igrali zaista dobro, a u drugom jako loše, rekao je talijanski trener Stefano Pioli i dodao kako raspadu sistemu nije kumovala fizička pripremljenost.

- Što se tiče fizičke forme, tu smo dobri. Problem je međutim mentalitet i pristup igrača. Inter ima odlične igrače i vrhunsku kvalitetu, ali moramo se naučiti nositi s pritiskom. Ovaj nogomet danas nije bio dostojan Intera, zaključio je Stefano Pioli.