Europska liga: Dinamo pobijedio Sevillu pogotkom Mislava Oršića i ispao iz Europske lige

Četvrtak, 24. veljače 2022. 20:48 Napisao/la  SC

Dinamo je odigrao kvalitetnu utakmicu, potpuno ravnopravu favoriziranom gostu, ali jedan pogodak nije bio dovoljan za europsku senzaciju

Mislav Oršić
Mislav Oršić Foto: Screenshot

Europska liga, play off

DINAMO – SEVILLA  1:0 (2:3)

Stadion Maksimir.  Sudac: Letexier (Francuska).

Strijelac: 1:0 Oršić (65-11 m)

Žuti kartoni: Tolić (Dinamo), Acuna, Delaney, Bono (Sevilla)

Crveni karton: Delaney (Sevilla, drugi žuti, 90)

DINAMO: Livaković, Franjić, Šutalo, Theophile-Chaterine, Štefulj (62 Bočkaj), Gojak (75 Menalo), Mišić, Tolić (53 Bulat), Ristovski (61 Špikić), Oršić, Petković (62 Emreli).

SEVILLA: Bono, Montiel (46 Nawas), Kounde, Diego Carlos (46 Delaney), Acuna, Rakitić (71 Jordan), Reges, Papu Gomes, Corona (71 Torres), Mir (80 En Nesyri), Ocampos.

Nogometaši Dinama završili su svoj europski nastup u play offu Europske lige, pogotkom Mislava Oršića uspjeli su svladati favoriziranu Sevillu, ali više od toga nisu uspjeli učiniti, Andalužani su na račun pobjede (3:1) iz prvog susreta izborili plasman u osminu finala.

Modri su odigrali odlično prvo poluvrijeme, u kojem su potpuno ravnopravno parirali gostima, u nastavku utakmice nikako nisu uspjevali uspostaviti ravnotežu na terenu, gosti su uporno pritiskali sve do 65. minute kada su osvježeni modri, nedugo prije toga u igru su ušli Bulat, Špikić, Bočkaj i Emreli -  poveli.

Upravo se Bulat probio po desnoj strani, Acuna ga je pokušao zaustaviti, u tom duelu igrao je rukom i francuski sudac bez razmišljanja je pokazao na bijelu točku.

Sigurni realizator najstrože kazne bio je Mislav Oršić.

Vodstvo je ohrabrilo modre, zaigrali su angažiranije, hrabrije, moglo im se isplatiti u 75. minuti.

Špikić je odlično ubacio, Bočkaj prihvatio loptu i tukao pored gola, a u nastavku te akcije na Špikićev ubačaj tukao je i Menalo, ali Bono je taj udarac obranio.

Gosti su u 78. i 80. minuti mogli riješiti sve dvojbe, i idealnim situacijama našli su se Ocampos i Mir, ali obojica su tukla pored gola.

U 90. minuti modri su ostali s igračem više u polju, zbog drugog žutog kartona igru je morao napustiti Delaney, ali vremena da se izbori produžetak više nije bilo.