Ronald Koeman: Protiv Juventusa je igrala najbolja Barcelona ove sezone

Četvrtak, 29. listopada 2020. 09:54 Napisao/la  SC
Ronald Koeman
Ronald Koeman

Ronald Koeman priznao je nakon pobjede protiv Juventusa da je to bila najbolja izvedba Barcelone ove sezone.

- Odigrali smo odličnu utakmicu protiv vrlo jake momčadi. Stvorili smo brojne prilike, zadovoljan sam načinom na koji smo igrali i karakterom kojega smo pokazali. Bila je to naša najbolja utakmica ove sezone, a ako ne najbolja onda barem najkompletnija, rekao je Koeman.

Trener Barcelone pomalo je iznenadio ostavivši Ansu Fatija na klupi, a u mjesto njega zaigrao je Pedri.

- Najvažnije je kako čitava momčad radi. Pedri je posebno impresivan zbog načina na koji je odigrao ovako tešku utakmicu u svojim godinama. Imali smo poteškoća u obrani, ali znao sam da bi Frenkie de Jong to mogao dobro odigrati jer je to već radio igrajući za nizozemsku reprezentaciju.  U svakom slučaju, pobjeda protiv jakog europskog Juventusa bit će nam poticaj za dalje.

Barcelona je bila u krizi nakon što su na Camp Nouu poraženi u El Clasicu od Real Madrida, a uoči utakmice protiv Juventusa ostavku je podnio predsjednik Josep Maria Bartomeu i čitav upravni odbor kluba.

- Radim kao trener momčadi i pokušavam da moja momčad ostvari najbolje moguće rezultate. U Torinu smo dokazali da vijesti koje smo dobili nisu utjecale na ovu momčad. Kao što mi  radimo za dobrobit kluba tako je i predsjednik Bartomeu svoju odluku donio za dobrobit kluba, zaključio je Koeman.