Polufinale Lige prvaka: Chelsea u finalu, početak kraja nogometne vladavine Barcelone

Utorak, 24. travnja 2012. 21:36 Napisao/la  I. V.

Barcelona - Chelsea 2:2. U 37. minuti utakmice isključen je kapetan Chelsea John Terry zbog udaranja Alexa. Messi u 48. minuti nije iskoristio kazneni udarac

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka
BARCELONA - CHELSEA 2:2
Stadion Camp Nou. Gledatelja: 95.000
Sudac: Cunet Cakir (Turska)
Strijelci: 1:0 Busquets (35), 2:0 Iniesta (43), 2:1 Ramires (45+1), 2:2 Torres (90+1)
Crveni karton: Terry (37)
Žuti kartoni: Mikel (32), Ramires (44), Drogba (47), Iniesta (50), Cech (59), Messi (71), Lamprad (72), Meireles (88)
Barcelona: Valdes, Puyol (26 Alves), Pique, Mascherano, Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas (74 Keita), Alexis, Cuenca (68 Tello), Messi
Chelsea: Cech, Ivanović, Cahill (12 Bosingva), Terry, Cole, Mikel, Ramires, Meireles, Lampard, Mata (58 Kalou), Drogba (80 Torres)

Nogometaši Chelsea plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnoj utakmici protiv Barcelone neporaženi napustili Camp Nou, rezultat je na kraju uzbudljive utakmice bio 2:2. U prvoj utakmici Chelsea je pobijedio Barcelonu 1:0. Porazom u polufinalu završilo je razdoblje vladavine fantastične generacije Barcelone i njihova trenera Pepa Guardiole. Nakon neuspjeha u Ligi prvaka i domaćem prvenstvu, Barcelona počinje novo poglavlje u svojoj povijesti.

U uzvratnoj utakmici polufinala ponovo je zakazao Leo Messi, koji u 48. minuti mrežu nije uspio zatresti ni s bijele točke. Nakon prekršaja Drobge nad Fabregasom, sudac Cakir pokazao je na bijelu točku. U tom trenutku Barcelona je vodila 2:1, a Chelsea igrao s desetoricom igrača. Pogodak bi vjerojatno riješio dvojbe oko prvog finaliste, ali je Messi pogodio gredu.

Počelo je očekivanim pritiskom domaćina i prilikom Messija (3). U prvom poluvremenu činilo se da se sve urotilo protiv Chelsea, uključujući suca Cakira koji je u 37. minuti  isključio kapetana Terryja zbog udaranja Alexisa. Vrlo dvojbena odluka u trenutku kada je Chelsea gubio s dva pogotka razlike i ostao bez drugog stopera, jer se u 12. minuti ozlijedio Cahill kojega je zamijenio Bosingva. Barcelona je u vodstvo došla pogotkom Busquetsa (35) nakon ubačaja ne baš uvjerljivog Cuence čime je ozbiljno načeta gostujuća obrana.

Nakon Terryjeva  isključenja improvizirana postava gostiju, sa stoperima Ivanovićem i Bosingvom, nije se uspjela posložiti prije nego što je Iniesta (43) na Messijevu asistenciju povećao na 2:0. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Ramires je neočekivano pobjegao obrani domaćina i lob-udarcem smanjio rezultat na 2:1. Chelsea se vratio u utakmicu zahvaljujući rezultatu prve utakmice.

U drugom dijelu utakmica se odvijala prema predvidljivom scenariju. Barcelona je stegnula obruč oko destorice igrača Chelsea i pokušala dočekati trenutak dekoncentracije, u 74. minuti Guardiola je u igru uveo Keitu zbog skoka u napadu. Međutim, igrači Chelsea odigrali su utakmicu bez pada koncentracije, dok su igrači Barcelone uočljivo gubili samopouzdanje u povoljnim situacijama. Barcelona u posljednim utakmicama jednostavno nije u stanju zabiti pogodak iz (polu)prigoda kakve su imali Alex (54), Cuenca (62) i Busquets (78). Messi (83) je pogodio lijevu stativu udarcem s 20 metara i to je bilo sve od Barcelone u drugom dijelu.

U sudačkoj nadoknadi Torres je iskoristio poremećaj u zadnjoj liniji Barcelone, od sredine igrališta sam je krenuo prema Valdesu, lagano zaobišao vratara Barcelone i pogotkom za 2:2 nagovijestio kraj vladavine jedne briljantne generacije Barcelone.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.