Liga prvaka: Večeras će na Camp Nou jedan poljuljani velikan sigurno pasti

Srijeda, 12. ožujka 2014. 13:15 Napisao/la  SC

Liga prvaka (20.45): Barcelona - Manchester City, PSG - Leverkusen. Još smo u Kupu, u Ligi prvaka imamo sjajan rezultat, u borbi smo i u prvenstvu. Nemojte nas još "ubiti", nismo mrtvi, kaže stoper Barcelone Javier Mascherano

Nakon što su Bayern i Atletico u utorak rutinski ostvarili plasmane u četvrtfinale, u srijedu se isto očekuje od PSG-a, koji je u prvoj utakmici u Leverkusenu pobijedio s čak 4:0. Igrači Leverkusena otišli su na izlet u Pariz u nadi da igračima PSG-a nije stalo popravljati gol-razliku.

Utakmica između Barcelone i Manchester Cityja ima drugačiji naboj bez obzira što je prva utakmica u Manchesteru završila pobjedom Barcelone 2:0. U međuvremenu Barcelona je pala u formi, trenera Gerarda Martina smatraju bivšim, Messi ne igra na optimalnoj razini, poraz u zadnjem kolu od Valladolida dodatno je narušio ionako lošu atmosferu u klubu. U posljednjih šest utakmica u Primeri, Bacelona je pobijedila samo triput. U Ligi prvaka je malo drugačije, ali…

- Martinu je ovo prvo iskustvo u Europi, pod ugovorom je do 2015. godine i mi želimo s njim nastaviti, kaže predsjednik Barcelone Jose Maria Bartomeu.

Dok se Bartomeu kune u Martina, španjolski mediji kalkuliraju da će iduće sezone novi trener Barcelone postati Jürgen Klopp. Trener Borussije Dortmund nije se oglasio da bi demantirao takve spekulacije, što znači da ima nešto u tome…

- Osjećam da imam stopostotnu podršku svojih igrača. I nije da me te priče destabiliziraju, radim svoj posao kao i dosad, ništa se nije promijenilo. Želim da ovu utakmicu odigramo kao i prvu, da idemo na pobjedu a ne da razmišljamo o povoljnom rezultatu. Oni će imati Agüera, koji je fantastičan, ali vjerujem da ćemo mi biti pravi i da nećemo dopustiti iznenađenje, kaže Martino.

Barcelona čeka uzvratnu utakmicu protiv Manchester Cityja u ozračju izgubljenog samopouzdanja, najbolji igrači nisu u najboljem stanju, ali od takve koncentracije kvalitete u jednoj utakmici uvijek se može očekivati najbolje.

- Mi stvari gledamo drukčije od javnosti. Još smo u Kupu, u Ligi prvaka imamo sjajan rezultat, u borbi smo i u prvenstvu. Nemojte nas još 'ubiti', nismo mrtvi, stvari uopće nisu tako loše, poručuje Javier Mascherano.

 Dosta se toga u posljednjem razdoblju poremetilo u momčadi Manuela Pellegrinija, koji neće sjediti na klupi na Camp Nou. Pellegrini je kažnjen zbog komentiranje suđenja! Manchester City je ispao iz FA Cupa od Wigana, u Premierligi jedva održava korak s Chelseajom, koji izgleda moćnije, ako ispadne iz Lige prvaka ništa nije ostalo…

- Nogomet je nevjerojatna igra i mi možemo napraviti nešto fantastično. Najbolji način da zaboravimo ispadanje od Wigana jest da protiv Barcelone odigramo veliku utakmicu. Treba nam pobjeda od dva gola razlike, a u nogometu je to moguće, zašto ne, hrabri se Samir Nasri.

U utakmici dvaju poljuljanih velikana jedan će večeras na Camp Nou sigurno pasti! Pitanje je kada će se opet dignuti!