LIGA PRVAKA

Real Madrid u finalu, Bayern nije imao šanse

Utorak, 29. travnja 2014. 22:45 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica polufinala: Bayern – Real Madrid 0:4.   Tužan kraj nogometne filozofije Pepa Guardiole

Spektakularni kraj jedne ere nogometa u režiji madridskog kluba! Pep Guardiola i njegova tika-taka filozofija imala je određeni vijek trajanja u strogo kontroliranim uvjetima. Guardiola je pogriješio u temeljnom! Umjesto da se adaptira, pokušao je mijenjati bavarski mentalitet! U većem dijelu sezone Bayern je izgledao nadmoćno zbog fantastične pojedinačne kvalitete, u završnici Lige prvaka razlike u kvaliteti su premale da na vidjelo ne bi izašle zablude. Real Madrid nije pobijedio nego ponizio Bayern u dvjema utakmicama polufinala Lige prvaka. Nije važan konačni rezultat koliko činjenica da Bayern u dvjema utakmicama nije kroz posjed loptu stvorio ni jednu šansu! Dvije poluprilike u obje utakmice propustio je realizirati Goetze.

U Munchenu je sve bilo gotovo za nešto više od pola sata. Dva prekida, dva točna ubačaja (Modrić, Di Maria) i dvije (16., 20.) vrsne reakcije stopera Sergija Ramosa odvele su Real Madrid u finale. Kada je u 34. minuti sjevnula kontra na kraju koje su Benzema, Bale i strijelac Ronaldo treći put zatresli mrežu Bayerna, bavarske su nogometne zvijezde pale na tjeme.

U drugom poluvremenu Bayern je demonstrirao totalnu nemoć, a Real Madrid nije imao ni potrebe, ni želje ludovati po Allianz Areni. Da sve završi sa stilom pobrinuo se Ronaldo, koji je u 90. minuti postigao pogodak iz slobodnog udarca, lukavo kaznivši uvježbani skok igrača Bayerna u „živom zidu“. I to je već viđeno, Ronaldo je elegantno loptu prizemno ispod nogu poslao u mrežu za 16. pogodak u Ligi prvaka čime je za dva pogotka nadmašio rekord Lea Messija. A pred njim je još i finalna utakmica!

Luka Modrić ponovo se potvrdio kao trenutačno ponajbolji igrač na svijetu na svojoj poziciji. Mario Mandžukić nije ni vidio loptu u prvom poluvremenu. Ne bi je vidio ni u drugom da nije zamijenjen, što nije njegova krivica.

BAYERN: Neuer, Lahm, Boateng, Dante, Alaba, Schweinsteiger, Kroos, Robben, Mueller (72 Goetze), Ribery (72 Pizzaro), Mandžukić (46 Martinez)

REAL MADRID: Casillas, Carvajal, Ramos (75 Varane), Pepe, Coentrao, Modrić, Alonso, Di Maria (84 Casemiro), Bale, Benzema (80 Isco), Ronaldo

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka: Bayern – Real Madrid 0:4 (0:1) (Ramos 16, 20, Ronaldo 34, 90)

* u zagradi je rezulltat prve utakmice

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.