Liga prvaka: Real Madrid u drugom dijelu finalne utakmice pregazio Juventus

Subota, 03. lipnja 2017. 22:42 Napisao/la  SC

Finale Lige prvaka: Juventus - Real Madrid 1:4. Ronaldo postigao dva pogotka, Mandžukić strijelac atraktivnog pogotka za Juventus. Modrić odigrao izvanrednu utakmicu


Real Madrid postao je prvi klub u povijesti, koji je obranio titulu pobjednika Lige prvaka u ovakvom formatu.

Luka Modrić u velikom stilu postao je prvi hrvatski nogometaš s tri osvojene Lige prvaka, Modrić je bio jedan od najboljih igrača finalne utakmice. 

U finalu Lige prvaka odigranom u Cardiffu, momčad Real Madrida pobijedila je Juventus rezultatom 4:1 zahvaljujući izrazito nadmoćnoj igri u drugom dijelu utakmice.

Dinamična utakmica u kojoj je u prvom dijelu prevladala želja za nadigravanjem. Real Madrid drugačije ne zna igrati, a trener Allegri ponovo je pokazao da nije destruktivac.

Naprotiv, Juventus je utakmicu počeo vrlo ambiciozno i agresivno, dominirao je talijanski prvak prvih dvadesetak minuta. A onda se pojavio Ronaldo, najbolji igrač Lige prvaka ove sezone.

U 20. minuti na kraju brzog prijenosa lopte momčadi Real Madrida Carvajal je ostao sam na desnoj strani kaznenog prostora, odigrao kratku povratnu loptu za Ronalda, koji je s 15 metara prizemno loptu poslao u suprotni kut. Lopta je malo okrznula Bonuccija i završila u mreži - 0:1.  

Bio je 500. pogodak Real Madrida u Ligi prvaka.

Juventus je brzo odgovorio manirom momčadi koja po svim linijama puca od samopouzdanja.

U 27. minuti Mandžukić je izveo rijetko viđenu majstoriju. Primio je loptu na prsa i ispred Carvajala leđima okrenut prema golu poluvolejem u padu pogodio suprotni kut.

 Lopta je efektno u luku završila u mreži nemoćnog Navasa - 1:1. Mandžukić je postigao drugi pogodak u finalima Lige prvaka, prvi je postigao u dresu Bayerna.
 
 U drugom dijelu potpuno neočekivano Juventus je osjetno fizički pao, neobjašnjivo je puknula momčad koja je pucala od snage i motiva.

 Real Madrid stekao je veliku prevlast u  posjedu lopte, a kada igrači poput Isca, Modrića, Kroosa, Marcela, Benzeme i prije svih Ronalda, imaju dovoljno slobodnog prostora, onda protivnici nemaju šanse.
 
 U 61. minuti Real Madrid ponovo je imao malo sportske sreće.  Casemiro je u jeku pritiska uputio udarac s 30 metara, lopta je okrznula Khediru i uletjela u mrežu tik uz desnu Buffonovu vratnicu - 1:2.
 
U 65. minuti sjajni Modrić presjekao je dodavanje u zoni udarca, utrčao u prazni prostor na desnoj strani i korner-linije pogodio natrčalog Ronalda na prvoj vratnici.

Vjerojatno najveći strijelac u povijesti nogometa nije pogiješio, Ronaldo je lagano prebacio Buffona - 1:3.

Nastavila se agonija nemoćnog Juventusa, Real Madrid je dominirao
 
 U 84. minuti Cuadrado je naivno nasrnuo na Sergija Ramosa i dobio drugi žuti karton, Juventus je ostao s desetoricom igrača.
 
 Svejedno, jer je talijanska momčad u drugom dijelu izgledala toliko tromo da ne bi postignula pogodak ni s 12 igrača.
 
 Jedinu priliku propustio je Mandžukić, koji u 86. minuti ostao sam na 7 metara, ali nije dobro zahvatio loptu glavom.
 
 U 90. minuti Marcelo je prošao lijevo stranom u svom stilu, proigrao Asenija, koji nije imao problema sa 7 metara pogoditi mrežu i dotući Juventus - 1:4.

JUVENTUS: Buffon, Barzagli (66 Cuadrado), Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Pjanić (71 Marchisio), Khedira, Dani Alves, Dybala (78 Lemina), Mandžukić, Higuain

REAL MADRID: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Modrić, Casemiro, Kroos (89 Morata), Isco (82 Asensio), Benzema (77 Bale), Ronaldo

Finale Lige prvaka: Juventus - Real Madrid 1:4 (Mandžukić 27/Ronaldo 20, 65, Casemiro 61, Asensio 90)

Mandžukić postigao atraktivan pogodak