Liga prvaka: Real Madrid protiv Bayerna, polufinalna utakmica koja jamči spektakl

Srijeda, 23. travnja 2014. 18:16 Napisao/la  SC

Santiago Bernabeo (20.45): Real Madrid - Bayern. Na Santiago Bernabeo dolazi trener koji je  navijačima Real Madrida godinama bio trn u oku dok je vodio Barcelonu

Večerašnja utakmica između Real Madrida i Bayerna za većinu nogometnih fanova finale je prije finala Lige prvaka. Prema prognozama, u prvoj polufinalnoj utakmici na Santiago Bernabeu igraju dvije momčadi od kojih će jedan postati europski prvak. Real Madrid lovi deseti naslov europskog klupskog prvaka, Bayern namjerava postati prvi klub koji je obranio titulu prvaka lige prvaka.  

Obistine li se najave Real Madrid igra u najboljem sastavu s trojicom napadada  Ronaldom, Baleom i Benzemom, što znači da je spektakl zajamčen. Bayernova snaga počiva na momčadi koja je pod vodstvom Juppa Henckensa osvojila europsku titulu, a pod vodstvom Pepa Guardiole preuzela drugačiji stil igre koji počiva na čuvenoj tika-taka igri. Unatoč kritikama  Guardiola nije odustao od svog načina igre, osvojio je titulu njemačkog prvaka u rekordnom roku i sada želi oboriti još jedan rekord osvajanjem druge uzastopne titule europskih prvaka

Real Madrid ima jedan problem, Ronaldo nije potpuno spreman. Iako se spekulira da će igrati, Carlo Ancelotti je jasan:

- Razumijem njegovu želju, ali igrat će samo ako je sto posto spreman! -

Guardiolin dolazak na Bernabeu događaj je sam za sebe. Na Santiago Bernabeo dolazi trener koji je  navijačima Real Madrida godinama bio trn u oku dok je vodio Barcelonu. Sudeći prema njegovu raspoloženju, ništa se nije promijenilo osim što je on promijenio klub.

- Šanse su 50:50, ali u dvije utakmice Bayernovi izgledi su veći, smatra Karl-Heinz Rummenigge.

Guardiola još uvijek nije najavio sastav u kojemu javnost očekuje Marija Mandžukića. Međutim, ako se Guardiola odluči za oprezniju varijantu, moguće je da utakmicu počne bez klasičnog napadača.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.