Liga prvaka: Princ Albert iz Monaca tražio odgodu, Islamska država preuzela odgovornost za napad

Srijeda, 12. travnja 2017. 14:32 Napisao/la  SC

Ovaj događaj nema veze s nogometom i nije najbolje rješenje igrati dan nakon takvog incidenta, poručio je princ Albert iz Monaca.

Trebao je to biti pravi festival nogometa u Dortmundu i veliki okršaj Borussije i Monaca u Ligi prvaka.

Sudar dviju napadačkih momčadi koji je Europa s nestrpljenjem iščekivala. Ipak, uslijedili su bombaški napadi i utakmica je odgođena za srijedu.

- Sport nikada ne smije biti talac luđaka i ne postoje riječi kojima bismo opisali te neuravnotežene ljude. Ovaj događaj nema veze s nogometom i nije najbolje rješenje igrati dan nakon takvog incidenta, poručio je princ Albert iz Monaca.

Njemačke službe sumnjaju u moguću islamističku pozadinu napada na autobus s igračima Borussije Dormund, a istragu je preuzelo savezno državno odvjetništvo nadležno za terorizam, javili su njemački mediji.

- U pismu koje je pronađeno blizu mjesta napada i u kojem se preuzima odgovornost za napad govori se o odmazdi za sudjelovanje njemačkih zrakoplova u savezničkim akcijama protiv Islamske države (IS) u Siriji, prenose mediji pozivajući se na sigurnosne službe.

- Zbog sudjelovanja u napadima na muslimane u kalifatu IS-a odsad pa nadalje sportaši i ostale poznate osobe u Njemačkoj nalaze se na "listi za odstrijel" IS-a i to vrijedi toliko dugo dok se njemački zrakoplovi ne povuku iz Sirije i ne zatvori američka vojna baza u njemačkom Ramsteinu, navodi novinarski istraživački tim sadržaj pisma.