LIGA PRVAKA

Dinamo pobijedio Aalborg, Brozović osigurao prednost

Srijeda, 30. srpnja 2014. 22:07 Napisao/la  SC

Prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka: Aalborg - Dinamo 0:1

Nogometaši Dinama ostvarili su značajnu prednost u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, pogotkom Marcela Brozovića hrvatski prvak pobijedio je u Aalborgu danskog prvaka i spokojnije čeka uzvrat u Zagrebu.  

U 49. minuti na kraju polukontre Antolić je na lijevoj strani pripremio prostor za Brozovića, koji s ruba kaznenog prostora pogađa suprotni kut vratara Larsena - 0:1. Dinamo je pogodak postigao na početku drugoga dijela i odredio način igre do kraja utakmice. Dinamo je djelovao puno bolje nakon Brozovićeva pogotka, kontrolirali su modri utakmicu iako su Danci u 61. minuti propustili zadnju priliku za pogodak. Enevoldsen je udarcem glavom zamalo promašio vrata.

Prema prikazanoj igri u drugom dijelu, Dinamo je mogao uvjerljivije slaviti da je bilo malo više mirnoće u završnici nekoliko akcija. Najbolju priliku nije iskoristio Machado, vratar  Larsen obranio je udarac portugalskog veznjaka.

U prvom dijelu Aalborg je bio bolji i konkretniji. U 3. minuti Danci su povukli kontru, Jacobsen se sjurio prema Eduardu i pogodio bližu vratnicu. U 37. minuta  Aalborg je propustio veliku priliku, ubačenu loptu u petarac u prazna vrata nije uspio skrenuti Enevoldsen.

AALBORG: Larsen, Kristensen, Petersen, Thelander, Mathiasen, Wichmann, Risgard (46 Thomsen), Augustinussen, Enevoldsen (72 Helenius), Jacobsen, Spalvis (73 A. Christensen)

 DINAMO: Eduardo, Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić, Ademi, Brozović, Machado, Soudani (79  Andrijašević), Antolić (70 Goncalo), Čop (46 Pjaca)

Prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka: Aalborg - Dinamo 0:1 (Brozović 49)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.