Liga prvaka: Atletico i Bayern u polufinalu, Barcelona i Leo Messi razočarali

Srijeda, 09. travnja 2014. 22:55 Napisao/la  SC
Uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka: Atletico - Barcelona 1:0 (1:1), Bayern - Manchetser United 3:1 (1:1). Mandžukić strijelac

Atletico i Bayern preostali je par polufinalista Lige prvaka, koji je u srijedu izborio pravo da se nađe u ždrijebu s Real Madridom i Chelsejom. Veliko slavlje madridskog nogometa upotpunio je Atletico, koji je eliminirao Barcelonu pogotkom Kokea u 5. minuti. Najbolji rezime igre Barcelone glasi: katalunjska momčad  nema pravo ni za čime žaliti.

Atletico je prepoznatljivim načinom igre kontrolirao uzvratnu utakmicu od furioznog početka do uzbudljive završnice. Stvorila je momčad Diega Simeonea više šansi, u prvih desetak minuta postignuli su pogodak i čak triput pogađali okvir vratiju. David Villa mogao je u tom razdoblju riješiti utakmicu, dvaput je pogodio vratnicu u izglednim prilikama.      

Očekivana razdoblja premoći Barcelone nogometaši Atletica kontrolirali su savršeno odigranom obranom, što je najveća odlika Diega Simeonea. Imala je Barcelona nekoliko prilika, ali ni približno tako izglednih kao Atletico, koji je u finišu utakmice propustio dvije mogućnosti (Gabi, Rodriquez) otkloniti rezultatsku neizvjesnost.

Barcelona je podbacila u osnovnom, igrači jednostavno nisu iskazali dovoljnu želju za pobjedom. Najveće razočaranje je Leo Messi, koji se neobjašnjivo izolirao i potpuno nezainteresirano odigrao jednu od najslabijih utakmica.

 

Kada je trener Barcelone izvadio iz igre Iniestu u 72. minuti, kao da je simbolično priznao poraz. Izvaditi iz tako važne utakmice najboljega igrača na svijetu na svojoj poziciji, ne znači drugo nego priznati da nešto ne štima u momčadi.

     ATLETICO: Courtois, Juanfran, Filipe Luis, Tiago, Miranda, Godín, Gabi, Koke, Adrián (62 Diego), Raúl García, Villa (79 Rodriquez)


BARCELONA: Pinto, Dani Alves, Alba, Busquets, Bartra, Mascherano, Xavi, Fábregas (61 Alex), Iniesta (72 Pedro), Messi, Neymar
    
Kada je Evra postigao pogodak u 57. minuti činilo se da Manchester United možda može prirediti najveće izneđenje ove sezone. Bayern je ipak prejak, Mandžukić je trzajem glavom već dvije minute kasnije poravnao i onda je preostalo samo dotući goste. U ovom trenutku Manchester United nije dorastao protivnik Bayernu.


    BAYERN: Neuer, Lahm, Alaba, Kroos, Boateng, Dante, Robben, Müller (84 Pizzaro), Mandžukić, Götze (65 Rafinha), Ribéry

MANCHESTER UNITED:  de Gea, Jones, Evra, Carrick, Smalling, Vidić, Antonio Valencia, Fletcher (74 Hernandez), Rooney, Kagawa, Welbeck (81 Januzaj)

Uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka: Atletico - Barcelona 1:0 (Koke 5) (1:1), Bayern - Manchester United 3:1 (1:1) (Mandžukić 59, Muller 68, Robben 76/Evra 57) 

* u zagradama su rezultati prvih utakmica

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.