IGRA SKRIVAČA

Messi se ponaša kao da je Martino bivši

Četvrtak, 10. travnja 2014. 10:07 Napisao/la  I. V.

 Kada se takav igrač počne skrivati po terenu, znači da se nešto događa!

Atletico je zasluženo eliminirao Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka nakon pobjede (1:0) u uzvratnoj utakmici. Pobjeda Atletica nije iznenađenje, poglavito nije senzacija, jer momčad Diega Simeonea cijelu sezonu vodi ravnopravni borbu za titulu prvaka Primere. Momčad koja može ravnopravno igrati protiv Real Madrida i Barcelone, spada u najbolje na svijetu.

Neugodno iznenađenje u uzvratnoj utakmici svojim navijačima priuštila je Barcelona. Ne zbog ispadanja nego zbo načina kojim je Barcelona odigrala jednu od najslabijih utakmica u zadnjih pet, šest europskih sezona. U završnici Lige prvaka momčad Barcelone nikada nije izgledala nemoćnije.

Prvo treba istaknuti da klub poput Barcelone ne može sebi dozvoliti da završnicu sezone igra sa stoperima poput Batre i Mascherana! U prvih desetak minuta Atletico je pogodio tri vratnice i postigao pogodak na postavljenu obranu Barcelone! Drugorazredne reakcije braniča Barcelone u pokrivanju prostora i igrača izazivale su podsmjeh u cinika, koji su jedva dočekali sumrak nogometnih bogova. Selekcija igrača samo je jedan od niza problema, a najveći problem neočekivano je postao Leo Messi.

Najbolji igrač na svijetu odigrao je najslabiju utakmicu za Barcelonu u završnici jedne Lige prvaka. Nevjerojatno zvuči podatak da je Messi prehodao  samo 6,8 kilometara tijekom utakmice, što je 1,5 kilometara više od vratara Pinta! Činjenica da je Messi zdrav i da je u zadnjem razdoblju ponovo počeo izgledati kao najbolji igrača današnjice, još više zbunjuje.
 

- Kad cijela momčad igra dobro, onda se pojedinci mogu istaknuti. Nikoga neću izdvajati. Messija smo stavili na desnu stranu gdje je imao dvije prilike u drugom poluvremenu, ali nismo igru temeljili na njemu, rekao je nakon utakmice trener Barcelone Tata Martino.

Što se dogodilo s Messijem? Od kada je završio školovanje u  La Masiji, Messi se nikada nije skrivao po terenu. Najbolji je postao zahvaljujući urođenoj genijalnosti i neutaživoj potrebi da uživa u svakom dodiru s loptom. Messi je jedan od rijetkih igrača na svijetu koji se doslovno igra dok igra nogomet! Kada se takav igrač počne skrivati po terenu, znači da se nešto događa!

Tata Martino neće dugo ostati na klupi Barcelone, teško je vjerovati da će argentinski stručnjak iduće sezone slagati novu momčad. Nije uspio posložiti ni ovu! A  Messi se u utakmici protiv Atletica ponašao kao da je Martino već postao bivši trener.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.