JUVENTUS - REAL MADRID Hoće li u Cardiffu pobijediti bolja momčad ili bolji igrači?

Subota, 03. lipnja 2017. 13:22 Napisao/la  SC

Večeras (20.45) Real Madrid ima priliku postati prvi klub koji je obranio titulu pobjednika Lige prvaka


Juventus i Real Madrid večeras (20.45) u Cardiffu igraju finale Lige prvaka.

 Prognoze su kao i obično svakojake. Izvjesno je da Juventus ima bolju momčad, a Real Madrid bolje igrače zbog čega  madridska momčad vrijedi čak 300 mil. eura više prema transfermarktu (760 prema 450 mil. eura).

Prvi put u povijesti Lige prvaka u finalu igraju dvije momčad sa po dvojicom hrvatskih nogometaša (Mandžukić i Pjaca - Juventus/Modrić i Kovačić - R. Madrid) od kojih su dvojica (Mandžukić/Juventus, Modrić/R. Madrid) nositelji igre. Jedan će vjerojatno sjediti na klupi (Kovačić), drugi je duže vrijeme ozlijeđen (Pjaca).

- Moramo pobijediti, puno smo radili da bismo bili ovdje. Moramo ostati mirni, znati kada trebamo napasti, kada se braniti, možemo do pobjede. Moramo odigrati tehnički i taktički savršeno. Higuain? On je sjajan napadač koji odlično radi i siguran sam da će odigrati odlično u finalu. Dybala? Neće osjećati pritisak protiv Reala, to je sigurno. Mandžukić? Odličan igrač koji je već osvajao ovo natjecanje, a to nije slučajnost, kazao je trener Juventusa Massimiliano Allegri.

- Teže mi je kao treneru nego kao igraču. Teško je odlučiti koga poslati na teren, koga ostaviti na klupu, a koga na tribinu. Bit će to težak izbor, kaže trener Real Madrida Zinedine Zidane, koji kao igrač nosio dresove Juventusa i Real Madrida.

U dresu Juventusa izgubio (0:1) je 1998. godine u finalu Lige prvaka upravo protiv Real Madrida za koji je igrao Davor Šuker.

 U dresu Real Madrida osvojio je Ligu prvaka 2002. godine pobjedom (2:1) protiv Bayera Leverkusen za koji je igrao Boris Živković, a na klupi su sjedili Jurica Vranješ i Marko Babić.

Tada je Zidane bio ponajbolji igrač na svijetu, danas slava pripada Cristianu Ronaldu od kojega u Juventusu najviše strahuju:

- Ronaldo bi u moje vrijeme bio glavna zvijezda. Da su mi kao djetetu rekli da ću  kao igrač i trener biti u finalu Lige prvaka, ne bih mu vjerovao. Baš uživam. Fantastično iskustvo, a vidjet ćemo što će biti. Lijepo je opet biti u finalu, kaže Zidane koji je prošle godine prvi nakon Miguela Muñoza uspio osvojiti Ligu prvaka kao igrač i trener Real Madrida.  

Večeras Real Madrid ima priliku postati prvi klub koji je obranio titulu pobjednika Lige prvaka.