VRBANOVIĆ U UEFA KOMISIJI  

Dinamo odlučuje o raspodjeli novca u Ligi prvaka

Utorak, 27. ožujka 2012. 17:04 Napisao/la  Z.G.

Moja je uloga pokušati za sve srednje i manje klubove napraviti neku korekciju raspodjele novaca, kaže Damir Vrbanović

O podjeli novca u europskim kupovima uvelike će odlučivati Manchester United, Bayern, Porto i - zagrebački Dinamo. Maksimirski direktor Damir Vrbanović dopredsjednik je UEFA-ine natjecateljske komisije, a početkom mjeseca imenovan je u četveročlano tijelo zaduženo za podjelu novca u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Preostala trojica su David Gill iz Manchester Uniteda, Karl Hopfer iz Bayerna i Diogo Brandao iz Porta. Ovoga su tjedna održali i prvi sastanak.

- Sjednica je bila zanimljiva, pojavili su se parametri za kompletno financiranje Lige prvaka od 2012. do 2015. godine. U pitanu je najbolniji, najteži i najosjetljiviji problem - distribucija novca. Važno je biti u tom društvu i razgovarati, jer ako te nema - odlučuju drugi. Ovako u naravi vidiš da je o svemu moguće pregovarati, razgovarati, trgovati, naglasio je Vrbanović.

Jedan od prijedloga je i povećanje honorara za bodove u Ligi prvaka. Ove je sezone pobjeda u skupini donosila 800.000 eura, a neodlučeni ishod 400.000 €.

- Novi je prijedlog da pobjeda vrijedi milijun eura, a neodlučeno 500.000. Sljedeća je sjednica 2. svibnja, a u cijeloj je priči bitno da je UEFA najavila značajno povećanje  sredstava za Ligu prvaka. Riječ je o dvadesetak posto i sada se svi bore doći do svote koja bi ih zadovoljila. Moja je uloga pokušati za sve srednje i manje klubove napraviti neku korekciju. Međutim, sad je teško pričati o konkretnim brojkama, jer još nemamo konačni prijedlog. Sigurno je tek da će klubovi apsolutno profitirati i od samog nastupa u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, zaključio je Vrbanović.