POLUFINALE LIGE PRVAKA

Bayern u finalu nakon ruleta jedanaesteraca

Srijeda, 25. travnja 2012. 14:38 Napisao  Luka Variola

Real - Bayern 2:1 (3:4 - 11m).  Bavarci su u finale prošli na krilima vratara Neuera

Real - Bayern 2:1  (3:4 - 11m)

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka
REAL - BAYERN 2:1 (3:4 - 11m)
Stadion Santiago Bernabeu. Gledatelja: 80.178
Sudac: Viktor Kassai (Mađarska)
Strijelci: 1:0 Ronaldo (6-11m), 2:0 Ronaldo (14), 2:1 Robben (27-11m)
Jedanaesterci: Alaba 2:2, Cristano Ronaldo - Neuer brani, Gomez 2:3, Kaka - Neuer brani, Kroos - Casillas brani, Xabi Alonso 3:3, Lahm - Casillas brani, Ramos - promašaj, Schweinsteiger 3:4
Žuti kartoni: Pepe, Arbeloa, Granero (Real), Alaba, Luiz Gustavo (Bayern)
REAL: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Özil (111 Granero), Di María (75 Kaka), Ronaldo, Benzema (105 Higuaín)
BAYERN: Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba, Schweinsteiger, Luiz Gustavo, Robben, Kroos, Ribéry (95 Müller), Gomez

Nogometaši Bayerna pridružili su se Chelseaju u velikom finalu Lige prvaka nakon što su u dramatičnom uzvratnom ogledu polufinala u Madridu nakon ruleta jedanaestareca izbacili Real. Utakmica je nakon 120 minuta okončana istim rezultatom kao i u minhenskom dvoboju, pa su momčadi prišle izvođenju jedanaesteraca u kojem su s(p)retniji bili Bavarci, osiguravši borbu za peti naslov europskoga prvaka 19. svibnja u svojoj Alianz Areni. U tragičare "kraljeva" neočekivano su se prometnule najveće zvijezde Cristiano Ronaldo i Kaka kojima je u prve dvije serije pokušaje obranio Neuer. Domaćin se vratio nakon što je Casillas obranio pokušaje Kroosa i Lahma, ali je onda u četvrtoj seriji Ramos loptu lansirao u peti red tribina, omogućivši Schweinsteigeru da sigurnom realizacijom svoju momčad odvede u veliki finale.

Već u petoj minuti Di Maria je potegao prema golu, Alaba u padu loptu zaustavio rukom, a Mađar Viktor Kassai je bez puno oklijevanja pokazao na jedanaesterac. Najstrožu kaznu sigurno je realizirao Cristiano Ronaldo, poslavši Neura u lijevu, a loptu u desnu stranu.U osmoj minuti Alaba se sjurio po lijevoj strani, odlično ubacio pred Casillasova vrata, a Robben s pet metara promašuje nemoguće.

Pet minuta kasnije Casillas odbija Gomezov pokušaj na noge Ribéryju, ali je Khedira brži od Francuza. Kazna za bavarske promašaje stigla je u 14. minuti. Njemačka obrana potpuno je samog ostavila Ronalda, koji je iskoristio odličnu asistenciju Özila i povisio na 2:0 u ranoj fazi utakmice. Gosti su ubrzo ukupni rezultat vratili u početno stanje. U 25. minuti Pepe je u šesnaestercu s leđa srušio Gomeza, a Robben je najstrožu kaznu uz malo poteškoća pretvorio u 2:1. Šest minuta kasnije Benzema je odlično šutirao, a lopta je "sijevnula" pored lijeve vratnice Neura. Dvije minute kasnije na drugoj je strani Gomez bio još bliže golu, ali je njegov pokušaj spriječio Casillas. U posljednim trenucima prvoga dijela kapetan Reala je odlično obranio Robbenov pokušaj iz slobodnjaka s 20 metara.

U nastavku je prvi zaprijetio domaćin, ali je dobar pokušaj Benzeme krajnjim naporom zaustavio Neuer. U 66. minuti nova velika prilika za Bayern, koju je sebičnošću upropastio Robben. Pet minuta prije kraja osnovnog dijela Gomez je mogao riješiti pitanje pobjednika prije odlaska u produžetke, ali se u čistoj prilici spetljao pred španjolskim vratima.

Četiri minute prije kraja drugog produžetka Granero je pao nakon dvoboja s Neuerom, ali je Kassai ostao nijem, pokazavši Španjolcu žuti karton zbog simuliranja. Mreže se više nisu tresle a u ruletu jedanaesteraca jačih su živaca bili nogometaši Bayerna, koji su izbacivanjem drugog španjolskog diva ljubiteljima nogometa omogućili finale koji su rijetki očekivali.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.