ANTINOGOMET NA DJELU Jose Mourinho: Hoću li igrati bunker u uzvratu? Zanimljivo pitanje!

Srijeda, 23. travnja 2014. 10:02 Napisao/la  SC

Nema previše ekipa koje se mogu pohvaliti da su ovaj stadion napustile bez poraza. Rezultat sve govori, rekao je Mourinho nakon što su Atletico i Chelsea odigrali utakmicu bez golova

Jose Mourinho najveći je krivac što je prva polufinalna utakmica Lige prvaka između Atletica i Chelseaja postala antipropaganda nogometa. Toliko destrukcije u jednom polufinalu europskog natjecanja nije viđeno u zadnjih desetak godina iako je Mourinho do titula europskih prvaka s Portom i Interom došao igrom koja nije bila najbolja preporuka za nogomet.

- Atletico je nevjerojatna momčad, fizički i trkački su savršeno pripremljeni. Međutim, mi smo ih čudesno zaustavili. Htio sam pobijediti 5:0 i osigurati finale, ali nije išlo. Znate, nema previše ekipa koje se mogu pohvaliti da su ovaj stadion napustile bez poraza. Rezultat sve govori. Domaći golman Thibaut Courtois nije imao težak posao, ali nije ni naš Mark Schwarzer. Bila je to muška utakmica: teška, taktička i očito s Atleticovim većim posjedom lopte. Uza sve probleme koje smo imali prije i tijekom utakmice, završili smo s ovim rezultatom i kod kuće ćemo igrati utakmicu života. Rezultat nije sjajan, ali nam dopušta da na Stamford Bridgeu igramo utakmicu koja će za nas biti kao finale.  Hoćemo li u uzvratu igrati isto? Odlično pitanje, ali to vam neću otkriti, rekao je zadovoljni Mourinho.


- Bila je to teška, intenzivna utakmica u kojoj nitko nije uspio steći prednost. Nismo uspjeli doći do gola koji bi nam osigurao pobjedu, tako da je sada Chelsea u prednosti. No, vidjet ćemo što će biti sljedeći tjedan. Sve je otvoreno, a mi znamo da igramo za nešto veliko, poručio je Simeone nakon što je Atletico 90minut bezuspješno pokušavao doći do prilike za pogodak.

Chelsea krajem tjedna igra protiv Liverpoola, utakmica izravno odlučuje o prvaku.    

- Moram vidjeti što će mi reći u klubu, kakva je njihova odluka, ali da se mene pita ja bih igrao s rezervnom ekipom, odnosno s igračima na koje ne bih računao u uzvratu polufinala Lige prvaka, rekao je Mourinho.


Chelsea je ostao vratara bez Petra Čecha do kraja sezone, ozlijeđeni John Terry vjerojatno će biti spreman za  uzvrat.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.