Zlatko Dalić: U Ligi nacija probat ćemo napraviti nešto sjajno

Srijeda, 29. ožujka 2023. 00:15 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić može odahnuti nakon pobjede u Turskoj, Hrvatska je pokazala snagu protiv objektivno najjačega suparnika u skupini:

- Čestitam dečkima na sjajnoj pobjedi, po ne znam koji put pokazali su snagu, karakter i motiv. Ova utakmica puno znači nakon onog gola od Walesa u zadnjoj sekundi, kada u ovakvom ambijentu pobijediš protivnika... Zaslužili smo to, još jednom čestitam dečkima. Nije lako doći pred 50 tisuća ljudi i pobijediti. Bili smo pravi i protiv Walesa, dobro smo igrali, samo nije bilo sreće. Ali danas smo bili kompaktni i čvrsti. Nije me bilo strah Turske, znali smo da je su motivirani protivnik, da smo postali meta svima. Imali smo kontrolu i zabili dva gola, možemo biti sretni uoči Lige nacija, kazao je Dalić.

Stanišić je opravdao povjerenje, bio je jedan od najboljih igrača:

- Dobro smo to napravili promjene. Radili smo analizu protivnika, znali smo da su jako blizu. Barišić i Perišić sjajno su surađivali, Stanišić je namjestio gol i radio dobre stvari. Pašalić je isto bio jako dobar. Mislim da je ovo dobar rezultat i pobjeda koja nam jako puno znači i koja nas motivira za dalje. Imamo prostora i za napredak, fali nam još malo. Konkurencija je uvijek jako dobra i bitna. Ne želim da igrači imaju komfort jer to ne bude dobro. Želim da svi budemo u ritmu utakmica, da su svi na klupi spremni ući. To je jako bitno, imamo jedan kadar od 20 igrača od kojih svi mogu biti ‘ti‘. Nitko se ne smije opustiti. Velika sreća da imamo vezni red koji igra fenomenalno. Imali su nekih grešaka, bilo je malo i previše opuštanja i mogli smo biti kažnjeni, ali na sreću nismo, istaknuo je Dalić.

Dalić se izjednačio s Miroslavom Blaževićem po broju utakmica na klupi Vatrenih.

- Lijepo da je 72. utakmica završila pobjedom i da je dostignut taj rekord. Sad idemo spremati za Ligu nacija, imamo sposobnost i kvalitetu. Nećemo praviti nikakav veliki pritisak niti ga ja želim, to sam danas rekao dečkima. Bitno je koji ćemo biti na kraju kvalifikacija, a ne u prva dva kola. U Nizozemskoj ćemo probati napraviti nešto sjajno. Dobri smo, spremni smo, probat ćemo, najavio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.