Zlatko Dalić: Nisam nikada rekao da ću otići nakon Njemačke, već sam dao naznaku

Četvrtak, 28. prosinca 2023. 19:54 Napisao/la  SC

Moj je fokus na Euru, motiviran sam da nešto napravim s Hrvatskom, a nakon toga ćemo razgovarati što i kako dalje, rekao je izbornik Vatrenih

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije na gostovanju u programu Hrvatskog radija rekao je kako će nakon Eura odlučiti odlazi li s kormila reprezentacije, iako ima ugovor do 2026. godine.

- Nikad se nisam vezao za ugovor, već za osjećaj, motivaciju i rezultate. Nakon Eura ćemo vidjeti kakva je situacija. Nisam nikada rekao da ću otići nakon Njemačke, već sam dao naznaku ako se dogodi da ne budem toliko moćan, sposoban, motiviran i spreman, da će doći vrijeme za nekog mlađeg s više energije. To vrijeme će svakako doći, ali sad je o tome rano govoriti, moj je fokus na Euru, motiviran sam da nešto napravim s Hrvatskom, a nakon toga ćemo razgovarati što i kako dalje, rekao je Dalić na radiju.

Izbornik Vatrenih osvrnuo se na kvalifikacije u kojima je viza za Njemačku izborena tek u zadnjem kolu.

- Bilo je teško, navijači su već kupovali smještaj i karte za Njemačku, a mi smo doveli sve to u pitanje. Bilo je to vrlo teških mjesec dana za mene i zbog toga sam rekao da nikad nisam osjetio veći motiv nego za te dvije završne dvije utakmice s Latvijom i Armenijom. Želim da svi igrači budu zdravi, da imamo dobar izbor za Europsko prvenstvo i da napravimo pravu stvar. Korak po korak, za početak želim da prođemo grupu, rekao je izbornik Dalić.