Igor Pamić: Zašto je Domagoj Vida igrao umjesto Josipa Šutala?

Ponedjeljak, 16. listopada 2023. 16:42 Napisao/la  SC

Ako je već Vida ušao, onda je Gvardiol trebao na lijevi bok. Nema sigurnijeg i kvalitetnijeg igrača u začetku akcije. Puno bi lakše bilo i veznoj liniji, smatra Pamić

Igor Pamić
Igor Pamić

Igor Pamić poznat je kao trener bez dlake na jeziku, pa je u tom stilu prokomentirao i nastup hrvatske nogometne reprezentacije protiv Walesa.

- Što više razmišljam o ove dvije utakmice to mi se sve više vrti po glavi pitanje – zašto Zlatko Dalić nije igrao na rezultat. Nama je iz ove dvije utakmice bio dovoljan i jedan bod, ili neka bude trebala su nam dva remija. Znam, svi bi ga napadali, kako to igramo, kako izgledamo, ali imali bi taj jedan ili dva boda. I galama bi prošla, a mi bi bili na Euru, rekao je Igor Pamić za SportKlub.

Ono što je Diva iz Žminja posebno zasmetalo je sljedeće:

- Ulazak Vide umjesto Šutala je bio iznenađujuć nepotreban. Mislim da je Šutalo u Osijeku bio na razini ostalih igrača. Ako je već Vida ušao, onda je Gvardiol trebao na lijevi bok, poziciju na koju ga ponovno stavlja Pep Guardiola. Nema sigurnijeg i kvalitetnijeg igrača u začetku akcije. Puno bi lakše bilo i veznoj liniji, a i obrana bi bila kvalitetnija, dodao je Pamić, koji smatra da nije bio problem u veznom redu, već u napadu.

- Kada ti trojka u napadu ne otvara prostore, ne nudi dubinu, ne dolazi u suradnju onda su ti Modrić – Kovačić – Brozović nemoćni. Tebi bi Petković i Kramarić bili i taj četvrti vezni koji ti u završnici mogu donijeti prevagu. Izostankom Perišića smo izgubili najviše, tri igrača u napadu u obje su utakmice bili ispod nivoa koji je potreban Vatrenima, zaključio je Igor Pamić.