Malta - Hrvatska: Tučnjava u noćnom klubu zagrijavanje za utakmicu, oko 300 navijača luta otokom

Utorak, 13. listopada 2015. 09:24 Napisao/la  SC

 Navijači su na Maltu stigli unatoč zabrani,  HNS ne snosi odgovornost za njihovo ponašanje 


Sukob između hrvatskih navijača i osiguranja noćnog kluba White Palace u Pacevilleu na Malti u medijima je poprimio epske razmjere divljanja navijača. Kada se sukob začini nacionalističkim aditivom, redari u noćnom klubu su srpskog porijekla, dobiva se sočan komad teksta kojim se može nahraniti velik broj čitatelja. Uvijek ima onih medijski gladnih senzacija!

U tučnjavi je ozlijeđeno nekoliko osoba, malteška policija uhitila je šestoricu izgrednika. Utakmica između Malte i Hrvatske dobila je prolog kakav žele svi oni koji ne žele dobro hrvatskoj reprezentaciji.

Hrvatskim navijačima zabranjen je ulaz na stadion na večerašnju utakmicu, nereda se više boje čelnici HNS-a nego domaćini. Razlog je jasan, HNS je pod stalnom prismotrom UEFA-e, koja je strogo kaznila HNS zbog svastike i događanja navijača na zadnjim utakmicama. Svaki novi incident nova je opasnost od izgona!

Prema procjeni malteške policije oko 300 navijača hrvatske nogometne reprezentacije doputovalo je na Maltu i pokušava pronaći način da prisustvuju večerašnjoj utakmici između Malte i Hrvatske na stadionu Ta'Qali. Ulaznice pokušavaju kupiti pretežito preko domaćeg stanovišta.

Prema novom izvješću policija je uhitila 15 hrvatskih navijača. Uz šestoricu uhićenih zbog tučnjave u noćnom klubu White Palace u Pacevilleu, devetorica su uhićena zbog provokativnih transparenata.

Navodno je policija pretresla apartmane navijača nakon dojave da isti skupljaju kamenje za obračun s policijom.

Treba napomenuti da su navijači na Maltu stigli unatoč zabrani i da HNS ne snosi odgovornost za njihovo ponašanje, što znači da UEFA ne može kazniti savez zbog eventualnih incidenata.

Inače, hrvatska reprezentacija nema baš dobru reputaciju na Malti. U mandatu Zlatka Kranjčara tijekom kvalifikacijske utakmice na tribinama su se stolicama počeli gađati dva, tri navijača u kockastim dresovima i jedan policajac.

Od toga je nastao međunarodni incident.

Pogledajte sukob ispred        noćnog kluba White Palace