SAMMIR PORUČUJE

Nisam stigao gledati utakmicu protiv Makedonije

Srijeda, 10. listopada 2012. 16:55 Napisao/la  ZG

Ne znam hoću li biti u sastavu, sa mnom ili bez mene igrat ćemo dobro i pobjediti, kaže Sammir

Dinamov Brazilac Sammir već se naviknuo na hrvatski dres. Fotoreporterima je u “vatrenoj” majici pozirao još prošloga tjedna, a sad je zajedno sa suigračima stao pred objektiv za skupnu fotografiju.

- Zadovoljan sam što sam ovdje, super mi je. Tu sam s vrhunskim igračima, većinu poznajem iz Dinama. Ne znam hoću li biti u sastavu, sa mnom ili bez mene igrat ćemo dobro i pobjediti.  Jako sam lijepo prihvaćen, a naravno da se nadam i nastupu.

Krešić: Nije mi cilj biti treći vratar
Novak u reprezentaciji je i vratar Dario Krešić iz moskovskog Lokomotiva:
- Svoj sam posao radio iz dana u dan, koliko god igram nogomet, uvijek ću se nadati nečem višem tako da nisam prestao vjerovati u poziv u reprezentaciju.  Nije mi cilj biti samo treći vratar, to ne bi imalo smisla. Svatko želi napredovati pa tako i ja, kaže Krešić.

Je li mu “njegov vatreni Brazilac” Eduardo udijelio poneki savjet?

- Ništa posebno, samo mi je rekao neka se osjećam kao doma.
 
Štimčev poziv Sammiru proslavljen je i u Brazilu.

- Svi su moji u Brazilu oduševljeni! Pa, nije mala stvar što sam postao igrač hrvatske reprezentacije koja je toliko dugo među desetak najboljih na svijetu. Ponosni su, u mojem kvartu sigurno će sada navijati za Hrvatsku:

  Dosad je i Sammir samo bio navijač. Doduše, nije gledao baš sve…

- Nisam stigao gledati prvu utakmicu protiv Makedonije, jer sam bio na putu. Ali, gledao sam utakmicu  protiv Belgije, jako smo dobro igrali u fazi obrane, malo nam je nedostajalo da izborimo pobjedu.