Niko Kovač odlučio: Domagoj Vida igra stopera u paru s Vedranom Ćorlukom

Četvrtak, 09. listopada 2014. 13:38 Napisao/la  SC

 Bilo bi lijepo da Lovren može biti s nama, ali situacija je takva kakva jest. Vratio nam se Schildenfeld kako bismo u skladu s najavama imali tri iskusna stopera i jednog mlađeg, rekao je Niko Kovač prije puta u Sofiju

Izbornik Niko Kovač odlučio je da će Domagoj Vida zauzeti mjesto ozlijeđenog Dejana Lovrena u utakmici protiv Bugarske u petak.


- Nije mi problem igrati na poziciji stopera iako u klubu igram na boku. Dugo sam igrao u paru s Ćorlukom, pa ni tu ne bi trebalo biti problema, rekao je Vida prije puta u Sofiju.

- Bilo bi lijepo da Lovren može biti s nama, ali situacija je takva kakva jest. Vratio nam se Schildenfeld kako bismo u skladu s najavama imali tri iskusna stopera i jednog mlađeg. Napadači su zdravi, spremni i osvježeni kako bi bili na maksimalnoj razini s obzirom da imaju velik broj utakmicama u nogama, kaže Kovač.

Hrvatska u Sofiji igra protiv izravnog protivnika za jednom mjesto koje vodi na EP 2016. godine:

- Mislimo da možemo napraviti mnogo toga dobroga, ako budemo pravi. Tri boda značila bi nam više od jednog, ali i s jednim bismo mogli biti zadovoljni. Međutim, znam da smo dovoljno kvalitetni za pobjedu. Bugarska je momčad koja se diže, koja je kod kuće vrlo zahtjevan suparnik, kao što su i neke druge momčadi već osjetile. Disciplinirani su, organizirani, i imaju sustav sličan našem. Neće srljati, pazit će Bugari i na nas. Ukoliko nas ipak napadnu, znat ćemo im parirati, zaključuje Kovač.