Mateo Kovačić: Idemo pozitivni u Ligu nacija, zašto ne pokušati osvojiti zlato?

Srijeda, 29. ožujka 2023. 08:59 Napisao/la  SC

Kovačić je najtrofejniji hrvatski nogomet nakon Luke Modrića, osvojio je četiri Lige prvaka, triput u dresu Real Madrid, jednom kao igrač Chelsea.

Mateo Kovačić: Idemo pozitivni u Ligu nacija, zašto ne pokušati osvojiti zlato?

Mateo Kovačić postigao je obadva pogotka protiv Turske:

- Igrali smo dobru utakmicu pod kontrolom, imali smo par izgubljenih lopti koje ne smijemo dozvoliti. Livi nas je vadio u dvije-tri situacije. Nisu nam mogli ništa osim iz naših grešaka, kojih je danas bilo previše. Ali možemo biti zadovoljni. Imao sam u prošloj utakmici nekoliko prilika, ali nije me išlo. Danas su ušle, kazao je Kovačić pred televezijskim kamerama.

Na pitanje je li spreman preuzeti ulogu lidera nakon Luke Modrića, ovako je odgovorio:

- Ne volim odgovarati na pitanje je li ovo moja najbolja utakmica. Ne znam. Modrić? Ima još Luka za igrati, siguran sam. Izgleda kao mladić. Ima on jedan EURO još za odigrati, a vjerujem i jedno Svjetsko. Idemo pozitivni u Ligu nacija. Zašto ne pokušati osvojiti zlato tamo?, najavio je Kovačić, najtrofejniji hrvatski nogomet nakon Luke Modrića.

Mateo Kovačić osvojio je četiri Lige prvaka, triput u dresu Real Madrid, jednom kao igrač Chelsea.

Unatoč tome, njegova se uloga često preispituje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.