Hrvatski reprezentativci trenirali na Poljudu pred mladim nogometašima s pozivnicom HNS-a

Ponedjeljak, 08. lipnja 2015. 21:56 Napisao/la  Ivan Jelić

HNS je po školama u Splitu i okolici podijelio oko 5.000 ulaznica


Izbornik Niko Kovač izveo je reprezentativce na prvi trening u Splitu, ali trening nije otvoren za javnost već samo za mlade nogometaše iz Splita i okolice s pozivnicom HNS-a. Bit će zanimljivo vidjeti kako će na to reagirati Splićani koji reprezentaciju u svome gradu nisu gledali još od 2011. godine, a priliku neće imati niti u petak, jer će poljudske tribine zbog kazne UEFA-e biti prazne.

HNS je po školama u Splitu i okolici podijelio oko 5.000 ulaznica, a na Poljud je stiglo par stotina mladih nogometaša koji su podržali naše nogometaše. Prvak Europe Ivan Rakitić dobio je ovacije, a u dva navrata su pljesak 'pobrali' Perišić i Kalinić. Dobili su budući nogometaš prigodu da se druže sa najboljim igračima koje Hrvatska u ovom trenutku ima, neki su susreli svoje idole, a neizostavno je bilo fotografiranje i potpisivanje autograma koje je odrađeno na prigodno postavljenim štandovima ispod istočne tribine stadiona.

Reprezentativci su kao pravi profesionalci strpljivo ispunili sve zahtjeve nakon što su se rastrčali Poljudom i odradili nešto lakši trening. Atmosfera ugodna, pozitivna uoči kvalifikacijske utakmice protiv Talijana.

- Pobjeda protiv Italije bi riješila sve, ali bit će teško. Prazan stadion, šteta zbog toga, ali kako nama tako i njima. Poljud bolje izgleda kada je pun. Nedostaju nam neki kljucni igraci, ali moramo h zamijeniti. Nedostaju i njima, sigurno nas čeka neizvjestan susret, rekao je nakon treninga Gordon Schildenfeld