Hrvatska - Meksiko: Reprezentacija igra istoga dana kada Dinamo i Rijeka igraju u Maksimiru

Srijeda, 01. ožujka 2017. 09:55 Napisao  I. V.

Teško je zamisliti da bi ijedan ozbiljni svjetski nogometni savez ugovorio prijateljsku utakmicu istoga dana kada se igra zadnje kolo nacionalne lige


Utakmica između Hrvatske i Meksika u Los Angelesu igra se 27. svibnja.

Istoga dana u posljednjem, 36. kolu HNL-a, na Maksimiru igraju Dinamo i Rijeka.

S obzirom na trenutačno stanje vodećih momčadi, utakmica 36. kola mogla bi biti promotivna.

Ako se nešto bitno ne promjeni u igri Dinama, Rijeka bi titulu prvaka trebala osvojiti prije zadnje utakmice.

U drugoj varijanti utakmica može biti odlučujuća, što tenzije u hrvatskom nogometu diže do neba.

 Treća varijanta nije izvjesna, teško da ovakav Dinamo pokraj ovakve Rijeke može osigurati titulu prvaka prije utakmica 36. kola.

Što god da se događalo u 36. kolu HNL-a, smisao prijateljske utakmice između Hrvatske i Meksika otkriva odnos središnjice HNS-a prema HNL-u.

Teško je zamisliti da bi ijedan ozbiljni svjetski nogometni savez ugovorio prijateljsku utakmicu istoga dana kada se igra zadnje kolo nacionalne lige.

HNS je dokazano poduzetan kada treba zarađivati novac u čudnim terminima, ali termin odigravanja utakmice protiv Meskika nadmašio je sva očekivanja.

Nikada se nije dogodilo da se utakmica igra u terminu tijekom kojega izbornik ne može računati na najbolje igrače HNL-a.

Izbornik Ante Čačić neće moći računati ni na najbolje igrače iz najboljih europskih liga. U talijanskom prvenstvu zadnje kolo igra se 28. svibnja, prvenstva u ostalim ligama (Španjolska, Engleska, Njemačka, Francuska...) završavaju tjedan dana prije utakmice protv Meksika.

Ako reprezentativci iz najboljih europskih klubova ne budu dodatno okupirani nastupima u europskim natjecanjima i nacionalnim kupovima, toliko će biti iscrpljeni da će pronaći način otkazati putovanje na drugi kontinent tjedan dana nakon što završi sezona.

S obzirom na sastav reprezentacije koja će igrati protiv Meksika, na djelu je klasična raprodaja ugleda hrvatskog nogometa.

Više uopće nije važno tko igra za reprezentaciju!