Hrvatska reprezentacija trenirala odmah po dolasku u Bad Tatzmannsdorf

Petak, 23. svibnja 2014. 17:16 Napisao/la  SC

Nekoliko stotina lokalnih stanovnika pozdravilo je igrače i mahalo hrvatskim trobojnicama, Niko Kovač dobio na dar starinsku loptu

Hrvatska nogometna reprezentacija obavila je prvi trening u Bad Tatzmannsdorfu u kojega je stigla u petak poslijepodne. Izbornik Niko Kovač izveo je reprezentativce na trening neposredno nakon što su dočekani u skladu s tradicijom, nekoliko stotina lokalnih stanovnika pozdravilo je igrače i mahalo hrvatskim trobojnicama. Budući da je trening bio otvoren za javnost, na trbinama se natisnulo mnoštvo.

Niko Kovač dobio je po dolasku na dar starinsku kožnu loptu i repliku “oldtajmerskih” kopački. Valjda da se prisjeti igračkih dana...

U Bad Tatzmannsdorf naši će reprezentativci boraviti tjedan, u Hrvatsku se vraćaju neposredno pred prijateljsku utakmicu protiv Malija u Osijeku.

- Imamo dobre i intenzivne veze s Bad Tatzmannsdorfom, stvorili smo prijateljski odnos s domaćinima i nije bilo teško odlučiti o ponovnom dolasku, makar je bilo i drugih mogućih odredišta. Ovdje je posebno, najbolji su uvjeti i sve su nam želje ispunjene. Nema što domaćini neće za nas napraviti, a to je igračima vrlo bitno. Prošao sam mnogo kao nogometaš i znam što ovdje imamo, kaže izbornik Niko Kovač.

Niko Kovač u Austriju je poveo 26 igrača, a u Bad Tazmanndorfu će im se naknadno priključiti Luka Modrić i Niko Kranjčar koji imaju klupske obveze u subotu. Modrić igra za Real u finalu Lige prvaka, a Kranjčar za QPR u borbi za plasman u Premijerligu.

Od ukupno 28 kandidata za Svjetsko prvenstvo otpast će petorica.