ZDRAVKO MAMIĆ O NIKU KOVAČU

On živi u Salzburgu, a ne ovdje s nama u boraniji!

Četvrtak, 20. veljače 2014. 18:09 Napisao/la  SC

Uzmimo, recimo, Zvonimira Bobana. Što mi imamo od njegove pameti i ljepote, pita Mamić

Zdravko Mamić prvi put je komentirao Niku Kovača kojega ga hrvatska javnost doživljava kao moralnu vertikalu, posebice od kada na popisu reprezentativaca nema igrača Dinama:

- Moralna vertikala? Sve je to u redu, ali što smo mi koji smo tu? Bi li Niko Kovač došao u Hrvatsku da su ga zvali Bayern, Hertha ili Salzburg? Reprezentacija je dobra, ali bi li zasukao rukave u Osijeku, Zadru ili negdje drugdje? Ili on ili netko drugi? Kovač, uostalom, živi u Salzburgu, a ne ovdje s nama u boraniji, kaže Mamić u SN o Kovaču.

Nije Mamić zaboravio ni drugu moralnu vertikalu hrvatskog nogometa:

- Uzmimo, recimo, Zvonimira Bobana. Što mi imamo od njegove pameti i ljepote? Pri transferu iz Dinama je od 14 milijuna eura dobio 12! Ako jednog dana poželi biti predsjednik Saveza, što je već mogao biti, ili izbornik, moći će graditi i drugu karijeru. Nemam ja ništa protiv toga, ali svi su se oni probijali kroz hrvatski nogomet. Ne volim kad onda sa strane popuju i opaljuju čvrge. A kroz rad u reprezentaciji neki su od njih ostvarili ili će ostvariti višemilijunsku zaradu, s obzirom da im taj posao donosi buduće bogate angažmane, kaže Mamić.