Vrbanović: Šokira nas što se u zadnjih nekoliko dana sručila lavina na Šimunića

Petak, 22. studenog 2013. 16:01 Napisao/la  SC

Hrvatska ima specifičnu situaciju kada je u pitanju status kod FIFA-e i UEFA-e, kaže Vrbanović

Prvi put od pobjede nad Islandom, pred novinarima su se pojavili čelnici HNS-a Davor Šuker i Damir Vrbanović. Nisu mogli izbjeći teške teme:

- Nakon jednog velikog uspjeha dogodila je jedna neprimjerena gesta za sportske terene. Dobili smo FIFA-in dopis, a bio sam i s Platinijem, ali sve će vam reći Damir Vrbanović - najavio je Davor Šuker

- Stav HNS-a je da je Šimunićevo ponašanje neprimjereno. Žao nam je što je to zasjenilo veliku pobjedu.  Mi ne bježimo od Šimunićeva poteza, ali ljudski je griješiti. Naš šokira što se u zadnjih nekoliko dana sručila lavina na našeg igrača. Šimunić je u petak bio u savezu i dao je priopćenje koje će uskoro biti objavljeno. On je zgrožen činjenicom da bi njegova gesta imala veze s ustaštvom. Svi koji ga poznaju, znaju da on nije to mislio. Šimunić kreće u pravnu bitku, a imat će i podršku Saveza u tome, kaže Vrbanović:

- FIFA je na dopis FARE-a otvorila postupak i tražila je službeno priopćenje. Ne bih spekulirao o kaznama. U ovakvim stvarima treba pogledati kontekst kada se dogodilo. Nije on prvi koji  je to započeo, taj povik se čuo već i ranije na stadionu, smatra Vrbanović.

 

HNS je morao ukloniti transparent "Zapamtite Vukovar":

- Hrvatska ima specifičnu situaciju kada je u pitanju status kod FIFA-e i UEFA-e. Svi smo emotivno doživjeli Vukovar, a delegat ga nije tako doživio. Mi smo pokušali delegatu sve objasniti, tražili smo minutu šutnje i taj transparent. Delegat je tražio objašnjenje FIFA-e. Nakon što je došao dopis, mi smo transparent maknuli, rekao je Vrbanović te dodao:

- Transparent je zasmetao FARE-u, prijavu Fare imam na stolu, tako da je to jedina istina, tvrdi Vrbanović.